A múlt század közepén a divat különösen nőies volt, és a mai trendek között is egyre inkább fellelhetők a vintage elemek.

Most egy klasszikus vintage sminket mutatunk, melyet percek alatt elkészíthetsz.

Lépésről lépésre

A következő smink a kevesebb több elvét követi, legalábbis, ami a szemet illeti. Az ajkak azonban erősen ki vannak emelve, ezért már túl sok lenne, ha a szem is hangsúlyos festést kapna. A vintage smink elkészítésekor kezdj egy könnyű BB-krémmel vagy színezett hidratálóval, mely elfedi a bőrhibákat, de nem lesz tőle maszkszerű az arcod.

Kétféle barna szemhéjpúderre lesz szükséged: egy világosra és egy sötétre. A világos színnel satírozd át a szemhéjadat egészen a szemöldök alsó vonaláig. Az ujjaiddal dolgozd el a festéket, hogy lágyabb legyen a hatás. 

Ezután jöhet a sötétbarna: árnyékold vele a szemhéj külső sarkát úgy, hogy a két színt összedolgozod. Ha készen vagy, húzz vékony, kifelé vastagodó, ívelt tusvonalat a felső szemhéjadra, macskaszemszerűen.

Ha kicsik a szemeid, az alsó szemhéj külső sarkát is színezheted egy kis sötétbarnával a szempillák tövénél, de ne húzd túl a szemhéj első harmadánál, mert azzal tovább kicsinyíted a szemeidet. Fesd ki a pillákat szempillaspirállal.

Egy élénk piros rúzs a smink megkoronázása. A tökéletes rúzsozáshoz először egy kontúrceruzával indíts, mellyel megrajzolhatod a szád körvonalait – így nem mész majd ki a vonalból. Az egyenletes és pontos fedésért a rúzst kicsi rúzsecsettel vidd fel az ajkakra.

Kép: fashionising.com.

  • Megosztás:
hirdetés