A körömdíszítési technikáknak mára olyan hosszú sora van, és annyiféle variáció létezik, hogy azt hihetné az ember, már nem tudnak újat mutatni. Azonban úgy tűnik, mindig lesz olyan módszer, melyről érdemes beszélni. Ezúttal az igazán egyedi és könnyen elkészíthető újságpapírmintás körmökről lesz szó. 

Csak néhány perc

Ennek a technikának az az előnye, hogy pillanatok alatt az egész körömfelületet mintával láthatod el, és, aki nem tudja, hogyan készült, számára úgy néz ki, mintha aprólékos munkát végeztél volna. Pedig mindössze egy világos színű körömlakkra, 70%-os alkoholra és újságpapírra van hozzá szükség, még a kézügyesség sem feltétel.

Így készítsd el!

Fesd ki a körmödet színtelen alapozó lakkal, hogy megvédd a sárgulástól, és tartósítsd a végeredményt. Ezután lakkozd ki valamilyen világos színnel, például halványszürkére. Hagyd teljesen megszáradni, és ezután jöhet is a minta. A lényeg, hogy a tintát, mellyel az újságpapírra nyomtattak, feloldd, és, mintha pecsétet használnál, átvidd a körömfelületre.

Ehhez kell az alkohol: önts egy keveset egy apró edénybe vagy valaminek a kupakjába, majd mártsd bele a körmöd. Tartsd benne körülbelül öt másodpercig, majd óvatosan nyomj rá egy kis darab újságpapírt nagyjából 15 másodpercre.

Finoman húzd le a papírt, és már láthatod is a betűket a körmödön. Törölgesd le a felesleget egy acetonos fültisztító vagy kozmetikai pálca segítségével. A hosszan tartó eredményért fesd át a körmöt egy színtelen fedőlakkal. Az újságpapír-körmök elkészítését itt nézheted meg videón.

  • Megosztás:
hirdetés