Sokszor az egyszerűen elkészíthető dolgok jobban mutatnak, mint a bonyolult mozdulatokat igénylő technikák, és ez a körömfestésre is igaz.

Az interneten egy ideje hódít az ujjlenyomatos köröm, melynek a nevében benne is van, hogy hogyan készül. Ha tetszik, próbáld ki, elmondjuk, mit kell tenned.

Ujjlenyomatos köröm

Ugye, milyen bosszantó, amikor véletlenül hozzáérsz a szépen kilakkozott, de még nem teljesen száraz körmödhöz, és ott marad az ujjlenyomatod? Valaki rájött, hogy ebből akár egy újfajta díszítési technika is kifejleszthető, és létrejött az ujjlenyomatos köröm.

Erre lesz szükséged:

  • színtelen alapozó- és fedőlakk
  • két egymástól elütő színű körömlakk
  • fényes felület, például irattartó nejlon
  • az ujjaid

Kezdj az átlátszó alapozólakkal, majd fesd ki a körmödet valamilyen színre. Amikor már majdnem megszáradt a lakk, de még sérülékeny a felülete, cseppents párat a másik színből a nejlonra, majd mártsd bele az ujjbegyed, és pecsételd végig vele a már kilakkozott körmeidet!

Nem baj, ha nem sikerül tökéletesen egyformára vagy arányosra, ennél a mintánál a rendszertelenség is jól mutat, a lényeg, hogy kontrasztos legyen a két szín, mert így lesz a legszebb a végeredmény. Zárásként fesd ki a már megszáradt körömlakkot színtelen fedőlakkal.

  • Megosztás:
hirdetés