A kollagén biztosítja a bőr regenerálódását és rugalmasságát, ám sajnos idővel csökken a termelődése a szervezetben. Olyan termékeket mutatunk, melyek pótolhatják a hiányát.

Ma már tudjuk, hogy fiatalos külsőnk megőrzésének szempontjából nemcsak az számít, mit kenünk magunkra, hanem elsősorban az a legfontosabb, hogyan étkezünk, és milyen tápanyagokat juttatunk be a szervezetünkbe.

A bőrnek megvannak a létfontosságú építőkövei, melyeket pusztán külsőleg nem lehet megfelelő mértékben pótolni. A kencék sem teljesen hatástalanok, de nem garantálnak olyan mértékű felszívódást, és nem biztos, hogy minden tápanyaguk hasznosul a célzott területen. Ugyanígy az étrend-kiegészítők sem tesznek csodát önmagukban, hiszen a helyes táplálkozás éppúgy kiemelkedően fontos a használatuk mellett.

 

A kozmetikai ipar fiatalságmegőrző törekvései ma már szorosan összefonódnak az egészséges életmóddal és a táplálékkiegészítő termékekkel. A cél nem az öregedés elleni küzdelem, hiszen ez egy természetes és megállíthatatlan folyamat. A tünetei azonban elodázhatóak, vagyis a ráncosodás és a bőr kontúrvesztése későbbre tolható, ha az ember tudja, mire van szüksége a szervezetének annak érdekében, hogy a sejtek megfelelően regenerálódjanak.

Harmincéves kor felett kezd csökkenni testünk kollagénszintézise, és ez a folyamat jelentős változást idéz elő a bőr állapotában. A kollagén egy erős, rostos fehérje, ami fontos alkotóeleme a csontok, inak, porcok, bőrszövetek, körmök és hajszálak kötőszöveteinek. A kollagénhiány tünetei: a bőr veszít nedvességéből, rugalmatlanná, tónustalanná válik, megjelenhet narancsbőr, és ízületi fájdalmak tapasztalhatóak. Olyan termékeket mutatunk, melyek gyorsan hasznosuló kollagént tartalmaznak.

  • Megosztás:
hirdetés