Ha nem szeretsz órákat a kádban ülni, de szeretnéd testedet és lelkedet egyaránt kényeztetni, ez a finom testpermet relaxáló hatása mellett a bőrrel is csodákat tesz.

Testpermet varázsmogyoróval és citromfűvel

Az otthoni wellness érzetét legtöbben a fürdősónak tulajdonítják lazító hatása miatt. Ugyanakkor a kikapcsolódásra és az érzékek felkeltésére más is képes, melyet ráadásul akkor is kiélvezhetsz, ha nem rajongsz kifejezetten a kádas fürdőzésért.

A következő testpermetet zuhanyzás közben is használhatod, így nagyon egyszerűen hozzájuthatsz a spa élményhez.  A permet bőrrel érintkezve megváltoztatja a víz ozmotikus egyensúlyát, aminek hatására a bőr tovább megőrzi hidratáltságát és még ragadós érzetet sem hagy. A spray alapját egy vízgőz-desztillációval készült hidrolátum, a varázsmogyoróvíz adja, ami jellegzetes, fűszeres illatú, ezenkívül bőrfeszesítő, vérkeringés-serkentő hatású. Zsíros bőrre is kifejezetten jó hatású, mivel csökkenti a faggyútermelést.

Az alábbiakban bemutatunk egy alapreceptet, amit különféle illóolajokkal is kipróbálhatsz. Személyes kedvencünk a citromfüves változat, ami esténként kifejezetten jól jön, ha bokros teendőink miatt egy kis extra energialöketre vágyunk.

Hozzávalók:

  • 120 milliliteres, tiszta, szórófejes üvegcse
  • fele rész desztillált víz
  • fele rész varázsmogyoróvíz
  • 20-30 csepp illóolaj – citromfű, levendula például

Első körben töltsd a desztillált, majd a varázsmogyoróvizet az üvegbe, végül jöhet az illóolaj, használat előtt pedig jól rázd össze. A testpermetet akár naponta használhatod. Szemléltetésképp pedig hoztunk egy videót is:

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés