Sokszor van úgy, hogy csinálna valamit az ember a hajával, hogy kicsit feldobja a hajszínét, de mindezt úgy, hogy drasztikus változtatással nem jár. Ilyenkor jöhet jól egy klassz hajvilágosító, amiért nem kell a boltig vagy a fodrászig menni. Csak a konyháig.

hirdetés

A konyhában ugyanis számos alapanyag megtalálható, ami a főzésen kívül még sok mindenre jó, így például a hajszín világosítására is. Azt persze le kell szögezni, hogy nagymértékű változást nem fogsz tapasztalni, úgy, mintha épp a fodrásztól jönnél, de hidd el, így is látni fogod a különbséget. Érdemes hetente két alkalommal feldobni egy ilyen maszkot, ha tartósabb és látványosabb eredményt szeretnél elérni.

Hozzávalók a hajvilágosító maszkhoz:

  • ¼ csésze méz
  • ½ csésze víz
  • 1 evőkanál fahéj és ugyanennyi olívaolaj

A hozzávalók mennyiségét a haj hosszúságához igazítsd, de a fenti arányok hosszú hajhoz is elegendőek. Keverd el az alapanyagokat, és hagyd állni egy órát. Erre azért van szükség, hogy a mézben, a fahéjban és az olívaolajban lévő hajvilágosító tulajdonságok egymással reakcióba lépve a hidrogén peroxidhoz hasonló egyveleget hozzanak létre.

Enyhén nedves hajon oszlasd el a maszkot, tedd zuhanysapkába vagy törölközőbe, és egy órán át hagyd hatni. Még jobb, ha többet, amennyiben van rá időd. Mosd ki a hajadból, szárítsd meg, és kész, máris érezhetően frissebb lesz a hajszíned.

Ráadásul nemcsak üdébb, de tápláltabb is lesz a hajad a méznek és az olívaolajnak köszönhetően, amik remekül hidratálják a fejbőrt és táplálják a tincseket. A fahéj antibakteriális, gyulladáscsökkentő tulajdonságú is, így a viszkető, korpás fejbőrnek enyhülést hoz. Ezen kívül fokozza a vérkeringést, így serkenti a haj növekedését, és erősíti a hajhagymákat. Így aztán duplán jól jársz ezzel a pakolással. Próbáld ki!

Képek: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés