Mindenkinek szemet szúr, ha durván megszalad a szájkontúrceruza, és nem biztos, hogy azt a hatást éred el vele, amit szeretnél. Ezzel az egyszerű módszerrel természetesnek tűnik az eredmény.

A kilencvenes évek szájkontúrozási őrülete már a múlté, ma már egész más funkciót tölt be a sminkelésben ez a szájfestési módszer. Például nagyon jól lehet vele optikailag trükközni, ha a keskeny ajkakat teltebbé szeretnénk varázsolni, vagy a száj aszimmetriáján kívánunk picit javítani. A kontúrceruzával az a baj, hogy nagyon éles vonalat rajzol, ráadásul nehéz úgy összedolgozni a rúzzsal, hogy szinte láthatatlanná váljon, és ne legyen kontrasztos a végeredmény.

Az alábbi videóban a száj környékét is lealapozza a szépségblogger, arra viszi fel a száj színével szinte megegyező, bőrszínű kontúrt. Krémes, puha ceruzával és ecsettel dolgozik, és a kontúrral megegyező árnyalatú, folyékony, matt rúzst használ. A trükkje, hogy a száj fölött meghúzott körvonalat ecsettel összemossa a rúzzsal, az élesen maradt kontúrokat pedig highlighter segítségével tompítja. A végén egy kis szájfénnyel fokozza az ajkak teltségének látszatát.

  • Megosztás:
hirdetés