Neked mi jut eszedbe elsőre a kóláról? A hajápolás és hajformázás biztosan nem, pedig sokan erre is használják. Ez a blogger kipróbálta, mit tesz a hajával a népszerű üdítőital.

A mai egészségtudatos világban sok mindent el tudunk képzelni a kóláról – hogy rendszeres fogyasztása roncsolja és elszínezi a fogakat, felgyorsítja a pulzust, megemeli az inzulintermelést -, de azt, hogy a hajra kifejezetten jó hatással lenne, nehezen vesszük be. Pedig pár éve nagyon felkapott volt a kólás hajöblítés – mely természetesen hullámossá varázsolta a tincseket -, és még most is sokan alkalmazzák ezt a trükköt.

Néhány modell robbantotta ki ezt az őrületet, akik erre a bizarr hajápolási trükkre esküsznek. Akik használják, úgy vélik, hogy a kóla rendbe hozza a töredezett, elseprűsödött végű tincseket, és fényesebbé teszi a hajat. Illetve, ennél még többet is tud: tincses-hullámos, szélfútta textúrát ad a hajnak, ami egyébként most újra divatos, és általában mindenféle hajformázó terméket kell bevetni, hogy végül kócos, „most keltem ki az ágyból” hatást érjen el az ember. A kólával elvileg ez a sok termék kiváltható. Azt viszont nem tudjuk elhinni, hogy rendszeres használata nem árt a hajnak.

Erősen gyanítjuk ugyanis, hogy hullámosító, hajformázó hatását tulajdonképpen a cukortartalmának köszönheti. A kilencvenes években ugyanis sok nő cukros oldatot használt hajlakk helyett, amit ugyanúgy rápermeteztek a tincsekre. A cukros víztől pont ilyen tincsesen texturált, kócosan hullámos frizurát kaptak. A hajszálak fényét valószínűleg a kólában lévő koffein adja, de hosszútávon a sok mesterséges adalékanyag szerintünk roncsolhatja a haj szerkezetét.

A videót készítő blogger letesztelte, mit tesz a hajjal a kóla. Az eredményen maga is meglepődött, bár addig, amíg le nem öblítette a fejéről a ragacsos italt, a haja összeállt, és kifésülhetetlenné vált. Egy kiadós hajmosás után azonban jobb lett a helyzet.

  • Megosztás:
hirdetés