Az évszakváltásokkor nemcsak a lelkünket, hanem a testünket is át kell hangolni az új időjárási körülményekre, hogy teljes legyen az összhang a külső és a belső között.

Míg télen a fokozott hidratálásra fókuszálunk, tavasszal inkább az a lényeg, hogy a hideg hónapok után egy kicsit felfrissítsünk magunkat, és visszahozzuk az életet a bőrbe és a hajba. Ha az alábbi, három pontos listát teljesíted, sokkal jobban érzed majd magad, a szépséged pedig ragyogó lesz, és felkészülten várhatod a jó időt.

Bőrtisztítás és -táplálás

Szerezz be, vagy készíts egy jó kis testradírt, és zuhanyozás közben dörzsöld át vele magad tetőtől talpig. Erre azért van szükség, mert a hidegben kiszáradt bőr egy idő után lehámlik, az elhalt részeket pedig nem árt eltávolítani, hogy szebb, egyenletesebb legyen a bőrfelület. Ráadásul a bőrápolók is jobban beszívódnak, ha nem kell egy plusz rétegen áthatolniuk. Miután elkészültél, és szárazra törölted a bőrödet, kend be magad a bőrtípusodnak megfelelő testápolóval, különös figyelmet fordítva a könyökre, a kézfejekre és a lábszárra, mert ezek a leginkább problémás területek. A radírozást és hidratálást az arcodon is végezd el.

Hajápolás

A hideg, csapadékos időjárás és az állandó sapkaviselés a hajat is igénybe veszi, ezért nem árt egy kis extra ápolás, hogy újult erővel viselhesd majd a szuper tavaszi frizurákat. Nem árt beiktatni egy frissítő hajvágást, hogy eltűnjenek a töredezett, száraz, elvékonyodott hajvégek. A legtöbben ilyenkor hajszálváltáson is átmennek, vagyis a gyengébb szálak kihullanak, és újak nőnek helyettük, ezért jó, ha koffeintartalmú sampont vagy hajpakolást használsz, hogy erősödjenek a hajhagymák. A fejbőrnek sem árt a hidratálás, mert minél szárazabb, annál hajlamosabb a korpásodásra. Az ápolást házi szerekkel is megoldhatod, de, ha vásárolsz, mindenképpen natúr balzsamot válassz, ami parabénmentes.

Pedikűr

Hamarosan előkerülnek majd a szandálok és a nyitott cipők, ezért ideje elkezdeni felkészíteni rájuk a lábfejedet. Otthon is megoldhatod a pedikűrözést, ami négy fő lépésből kell, hogy álljon: az áztatás, a bőrkeményedések eltávolítása, a körmök rendbe tétele és a hidratálás. Korábbi cikkünkben részletes útmutatót találsz arra vonatkozóan, hogy mit kell tenned, ha úgy döntesz, házilag állsz neki a pedikűrözésnek.

Fotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés