Ha a hétvégén adódik egy bő fél órád, amit csak magadra tudsz fordítani, akkor azt javasoljuk, vedd kezelésbe a lábaidat, mert a jó idő beköszöntével ez a testrész kiemelkedő figyelemnek örvend.

Ugye, szerinted sem szép, ha bőrkeményedés vagy óriásira nőtt, formátlan körmök csúfítják el a lábfejet? Akkor tegyél ellene!

1. lépés

Engedj egy lavórba vagy egy nagyobb vödörbe annyi meleg vizet, ami bokáig ellepi a lábadat. Szórj bele egy kevés szódabikarbónát, majd áztasd bele a lábaidat 15 percre. A szódabikarbóna segít a bőr gyorsabb felpuhításában, ráadásul a méreganyagoktól is megszabadítja azt. Amikor letelt az idő, törölgesd meg a lábaidat, majd egy habkővel óvatosan csiszold le a sarkakon és a párnácskáidon található bőrkeményedést. Lassú és finom mozdulatokkal dolgozz, így biztosan nem sérted fel a bőrt.

2. lépés

Ha az alapokkal megvagy, akkor a manikűrkészletben található ferde fejű faeszközzel távolítsd el a körömre húzódott felesleges bőrt. Ne feszegesd, és ne told le a körömágyra, csak azt a réteget szedd le, ami szinte egy puha érintésre is lejön. A kész lábujjakon vágd le a körmeidet, méghozzá egyenes vonalban, ne vágj íveket a végébe se, így elkerülheted, hogy benőjön a köröm a bőrbe.

3. lépés

A harmadik lépés kizárólag a hidratálásról szól, bármilyen testápolóval vagy célzott lábápolóval kend be a lábaidat, ne felejtsd ki a lábujjakat és a lábfejet se! Ezt egyébként minden este, lefekvés előtt célszerű megtenni önállóan is, így kevesebb bőrkeményedéssel kell számolni a jövőben.

4. lépés

Lakkozd ki a körmeidet, akár sima, átlátszó körömlakkal, akár valamilyen merészebb színnel. Bár ez talán még balerinában nem lesz látható, a szandálszezonban sokkal érdekesebbé és vonzóbbá teszi a lábakat.

  • Megosztás:
hirdetés