Nem vagyok nagy rajongója a házilag kevercselt szépítőszereknek, nekem kényelmesebb a már legyártott kozmetikumokat használni. A múlt hónapban viszont felbuzdultam, mert olcsón lehetett mandulaolajhoz jutni, és már sokat hallottam bőrszépítő hatásáról, így gondoltam, próba szerencse alapon rendelek egy kisebb üveggel.

Miért jó?

A mandulaolaj az egyik legjobb bőrápoló, telítetlen zsírsavai ápolják a bőrt, tele van antioxidáns E-vitaminnal, és, ami a legjobb, érzékeny bőrre is használható, akár bababőr ápolására is. Sima testápolásra is alkalmazhatod, de illóolajokkal keverve saját masszázsolajat lehet belőle gyártani, és állítólag, én még ezt nem próbáltam, de fogom, a szarkalábakkal is csodát művel.

Házi testradír

A hámlasztást fontosnak tartom, és nemcsak az arcon, a bőr egyszerűen szebb lesz, ha valaki rendszeresen eltávolítja az elhalt hámsejteket. A mandulaolajat összekevertem finom szemcséjű cukorral, majd hagytam egy kicsit állni. Jó alaposan átdörzsöltem ezzel minden porcikámat, többször is, majd alaposan leöblítettem. Mivel az olaj megmarad a bőrön, nem szükséges testápolót használni utána. Engem nem zavar az olajos érzet a bőrön, tudom, hogy jót tesz neki. A bőröm még másnap is tömör és hidratált, és finomabb is, köszönhetően a cukor radírozó hatásának.

Fantasztikus kézápoló

Ha már ilyen jót tett a radír, gondoltam, hogy az általában száraz kezeimmel is teszek egy kis jót. Egy héten keresztül esténként alaposan beledolgoztam a mandulaolajat, beleértve a körmöket és a körömágyat is. Még soha nem tapasztaltam korábban, de másnap sem volt szükség kézkrémre, csak azt sajnálom, hogy nem télen fedeztem fel a mandulaolaj áldásos hatását.

A bio minősítésű mandulaolaj nem olcsó, 100 ml 800 és 1200 forint körül kapható, de engem meggyőzött. Ha valaki nem akarja testradírra pazarolni, kézápolóként jobban megéri bárminél.

  • Megosztás:
hirdetés