Bár a trendek folyamatosan változnak, a szőke haj valószínűleg sosem megy ki a divatból. A szerencsés természetes szőkék mellett sokan vannak, akik más hajszínből világosíttatják ki a tincseiket. Akár természetes, akár mesterséges úton lettek szőkék a fürtjeid, fokozottabb odafigyeléssel kell ápolnod őket, mint a más árnyalatú hajat. Elmondjuk, hogyan lehet ragyogó a frizurád.

Festett szőke haj

A szőkítés nagyon megviselheti a hajadat, száríthatja és gyengítheti a szálakat. Éppen ezért fontos, hogy egy héten akár kétszer is alkalmazz nem kiöblítendő, tápláló hajpakolást. A legjobb, ha olyat választasz, mely kifejezetten festett szőke hajra való, de, ha nem találsz ilyet, egy általános kence is megteszi.

A vegykezelt hajszálak végei könnyebben eltörnek, mint a normál hajvégek, ezért használj hajvégápoló szérumot. Lehetőleg ne vasald a festett szőke hajat, és a hajszárítóval is csínján bánj: minél messzebbről és minél kisebb fokozaton szárítsd a hajad! Ha hővel formázod, előtte használj hővédő krémet vagy spray-t!

Csínján bánj a hamvasítókkal, mert, ha nem jól használod őket, könnyen fordítva sülhet el a dolog, és a hajad kékes-lilás beütést kaphat. Ha a rendszeres törődés ellenére a tincsek kezdik elveszíteni a fényüket, lehet, hogy intenzívebb ápolásra van szükség: elképzelhető, hogy a termék, amit használsz, nem elég, így érdemes elgondolkodnod a váltáson.

Természetes szőke haj

Akkor is akad tennivalód a hajaddal, ha természetes szőke fürtjeid vannak. Az alapvető ápoláson kívül – hajtípusnak megfelelő sampon, pakolás és/vagy hajvégápoló szérum – bevethetsz még valamit, hogy a tincseid selymesen ragyogjanak. Ha a hajad hajlamos az elszíneződésre, érdemes megpróbálnod a kamillateás öblítést, mert ez fényesebbé és világosabbá teszi a tincseket.

Mosd meg a hajad, majd öblítsd ki a sampont. Forrázz le fél liter vízzel egy maréknyi száraz kamillavirágot, hagyd hűlni 10-15 percig, majd szűrd le. Ha a folyadék még mindig túl meleg a bőrödnek, várj vele még egy kicsit, amikor pedig langyosra hűlt, öblítsd át vele a nedves hajat.

  • Megosztás:
hirdetés