A korrektor, ahogyan a neve is mutatja, arra szolgál, hogy a bőrproblémákat korrigálva egyenletesebbé tegye a bőr felszínét. A színes korrektorok lényege azonban nem a fedés, hanem egy bizonyos szín semlegesítése az arcon, hogy az összképbe ne rondíthasson bele sem egy pattanás, sem egy szem alatti karika.

Pont emiatt a színes korrektorokat csak egy rétegben szabad felvinni a bőrre – a legjobb, ha ujjbeggyel dolgozod el, és csak azután fogsz bele az alapozásba. Már csak a megfelelő szín megválasztása van hátra!

Pattanások és piros foltok

A pattanások és piros erek a leggyakoribb bőrproblémának számítanak, sok hölgy életét megkeserítik. Szerencsére korrektorral ezek javíthatóak, a piros, gyulladt színt remekül ellensúlyozza a zöld, szinte tejesen semlegesíti a már-már rikító árnyalatot. Ha gyakran vannak gyulladt pattanásaid, érdemes ezzel próbálkozni.

Átütő erek és szem alatti karikák

Ahol a bőr a legvékonyabb, ott gyakran átütnek a kisebb hajszálerek, kékes foltokat rajzolva az arcbőrre. A kék komplementer színe a narancssárga, ezért ezeket a területeket a barackos, narancsos, lazacos színű korrektorokkal lehet igazán szépen kompenzálni. Ugyanez vonatkozik a szem alatti karikákra, azok is szépen eltüntethetőek egy narancsosabb árnyalatú korrektorral.

Sárgás bőr

Nem kell ahhoz sárgaságban szenvedni, hogy a bőröd sárga árnyalatban játsszon bizonyos területeken. Ennek kivédésére remekül megfelel a lila szín, ami elfedi a sárga árnyalatot, sőt, bizonyos helyeken használva – például az orrnyereg és a szemöldökcsont környékén – szépen kiemeli a csontozatot.

  • Megosztás:
hirdetés