A hétköznapokon a legtöbben csak leheletnyi sminket tesznek fel, amiben általában benne van a szempilla-spirálozás.

 

Ez az elmaradhatatlan tevékenység idővel annyira rutinszerűvé válik, hogy már oda sem figyelünk, csak automatikusan festjük a pilláinkat, miközben teljesen máshol járnak a gondolataink. Ám, ha az ember elgondolkodik, és megfigyeli, hogy pontosan hogyan is csinálja, valószínűleg rábukkan a műveletsor lépései közt az ecset mártogatására is.

Ilyenkor a spirálkefét a tubusba dugdosva próbálunk minél több festéket felvenni, különösen akkor, ha a kence már a kiürülés szélén van. Ez a pumpáló mozdulat azonban veszélyesebb, mint gondolnád, ezért, bármennyire benne van már a csuklódban, nem árt leszokni róla.

Hatására ugyanis levegő kerül a tubusba, ami a további nyomkodástól beszorul, majd összekeveredik a festékkel. Ez rengeteg baktériumnak nyújt táptalajt, melyek aztán különböző fertőzéseket, szemirritációt okozhatnak. Emellett a levegő felgyorsítja a festék beszáradását is.

Ha pedig a festék csomóssá válik, az a szempillákon is meglátszik: nehéz lesz egyenletesen felvinni a sminket, egyes helyekre túl sok, máshová pedig túl kevés jut, a szálak pedig könnyebben összeragadnak. Ez pókláb hatását idézi elő, a szempillán megszáradt festék pedig sokkal gyorsabban lepereg, ha csomósan vitted fel, és fekete törmelék formájában a szemed alatt végzi.

Fotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés