Szinte minden képen és minden cikkben, ha pakolásról van szó, akkor a szemkörnyéket szabadon hagyják. Pedig nem kellene, még abban az esetben sem, ha hámlasztásról van szó. Legalábbis ezt mondja Renée Rouleau hollywoodi kozmetikus.

A szemkörnyék bőre ugyan érzékeny, de kevés faggyúmirigy van ezen a területen, így mindenképpen szükség van ápolásra, és arra is, hogy eltüntesd róla az elhalt hámsejteket, melyek mélyebbnek mutatják a szarkalábakat.

Hámlasztás a szemkörnyéken

A hámlasztásnak különböző formái vannak, lehet fizikai, amikor dörzsölésről beszélünk, tulajdonképpen minden test és arcradír ilyen, valamint a peeling, amikor ugyanez kémiai anyagokkal történik. Mindkét eljárás során a bőr felső elhalt rétegét távolítjuk el, így a ráncok halványabbak lesznek, a bőr jobban beszívja a tápanyagokat, azok jobban hasznosulnak.

A szemkörnyéken a sztárkozmetikus nem javasolja a csiszatolást, sokkal inkább a lassú, de biztos kémiai peelinget, maximum 10%-os glikolsavas hámlasztót, de a szer lehet ennél enyhébb is.

Ha nem szeretnél várni, akkor készíthetsz természetes hámlasztó pakolást is, ami nemcsak a szemkörnyéket, de az egész arcot felfrissíti. Reszelj le almát, keverd össze joghurttal, és vidd fel az egész arcra, természetesen azután, hogy megtisztítottad a napi szennyeződéstől.

Hagyd fent negyed órt, majd finoman dörzsöld le a bőrröl a megszikkadt masszát. Ezt jó, ha a mosdókagyló felett csinálod. Az eredmény csodaszép ragyogó bőr.

  • Megosztás:
hirdetés