Te mit kezdesz a megunt, nem használt, összetört szemfestékekkel? Ne dobd ki őket, hiszen a szemhéjadnál jobb helyet is kaphatnak a sminkedben. Ezeket az ötleteket imádni fogod!

hirdetés

A táskában cipelt szemhéjpúder könnyen összetörik, de az is lehet, hogy új palettára váltasz, miközben a régi feleslegesen hánykolódik a neszesszeredben. Bárhogy van is, hacsak nem járt el felette az idő, könnyedén hasznosíthatod a parkolópályára tett szemfestékeidet.

Az alábbi videó remek tippekkel szolgál, miként festheted ki finoman a szemöldököd szemhéjpúderrel, hogyan helyettesítheted a barna és fekete porokkal a szemceruzát vagy a szemhéjtust, illetve mit kell tenned, hogy az összetört festékből krémes állagú pirosítót nyerj.
A szájrúzs helyettesítésére is van egy tippje a bloggernek, amihez csak egy megfelelő árnyalatú szemhéjpúderre, illetve kókuszolajra lesz szükséged.

A száj festéséhez azonban érdemes antiallergén és természetes alapanyagokat tartalmazó szemfestéket választani, hiszen a pigmenteket lenyalhatjuk, ezáltal bekerülhetnek a szánkba. A natúr, barnás szemhéjárnyalókat bronzosítóként, a világos, gyöngyházfényű verziókat highlighterként használhatod.

Bármily furcsán hangzik, még körömlakkot is készíthetsz a színes szemhéjpúderekből. Az összetört port keverd össze színtelen körömlakkal, és már mehet is fel a manikűrre. A sötét színű árnyalók ördögi hajdúsítóként is jól működnek, persze csak optikailag lesz tőlük sűrűbb a haj. A természetes hatású, barna szemhéjporokkal pedig szeplőket hamisíthatsz magadnak.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés