Ha világos tónusú az arcbőröd, nehéz dolgod lehet a sminkeléssel, mert nem mindig könnyű eltalálni, hogy mi áll jól a porcelán finomságú, fehér bőrhöz. A sztárok között is vannak ilyen adottságokkal rendelkezők, így most rajtuk keresztül mutatunk be néhány tippet.

Így sminkelj, ha világos a bőröd!

Ha sötét színű a hajad, és ehhez társul a világos bőr, akkor hasonló típus vagy, mint Kaya Scodelario. Nem kell mellőznöd a vörös rúzst, csak vigyázz, hogy inkább a mélyebb tónusok közül válogass az élénk színek helyett. Hangsúlyozd a szempilláidat, a szemedet pedig keretezheted sötétszürkével vagy feketével, de mindig satírozd el a füstös hatás érdekében.

A vöröses, a világosbarna és a sötétszőke hajúaknak nagyon jól áll, ha némi csillámos szemfestékkel bolondítják meg a sminkjüket. Ha ide tartozol, a bronz, arany és barna különböző árnyalatait is nyugodtan viselheted, mert különösen jól mutatnak majd rajtad. Te se feledd a szempillák hangsúlyozását, ahogyan Emma Roberts sem tette.

Ha a világos bőr mellé még szőke haj is társul, mint Daphne Groeneveld esetében, bátran adj némi színt az arcodnak egy pasztell pirosítóval. Különféle sötét színű tusvonalakkal hangsúlyozhatod a szemedet – így igazán szép kontraszt jön majd létre a bőrszíned és a sminked között.

A világos színű bőr esetében, különösen nyáron, nagyon fontos a napsugárzással szembeni megfelelő védelem, mert sokkal könnyebben leég, mint a sötétebb bőr. Nézd meg házi naptejreceptünket!

  • Megosztás:
hirdetés