Nem árt, ha minden nő megtanul rendesen sminkelni, de a különböző tanfolyamok, hacsak valakit nem érdekel különösen ez a szakma, elég drágán kínálják a tudományt.

Szerencsére az internet tele van lelkes amatőrökkel, akik már profiknak is beillenének, és a tudásukat nem rejtegetik, hanem megosztják a nagyérdeművel. Összeválogattam néhány jól használható, vidám blogot, ahonnan érdemes tanulni.

Make up Geek

Nemcsak a számítógépezést lehet elvetemülten művelni, hanem a sminkelést is, legalábbis erre utal az oldal neve. Az amerikai oldal egyszerűen kezelhető, és minden könnyen megtalálható rajta. Az úgynevezett tutorialok remekül rendezettek, az alapsminkeléstől a haladóig, akit ez vonz, Jennifer Lopez Oscar-sminkjét is felteheti. A 101 kezdő ötlet biztos, hogy mindenkinek tartogat meglepetést vagy jó tanácsot. Általában lépésről lépésre mutatják be a folyamatot, videón, illetve képeken is, de találhatsz cikkeket is a témában. A Make Up Geeket itt érheted el.

Lisa Eldridge oldala

A húsz éve a szépségiparban tevékenykedő sminkes hatalmas szakmai tudását osztja meg a nagyérdeművel. Sminkelt már Elle-címlapos hírességet, rengeteg divatbemutatón a modelleket, és természetesen fotózásokon is dolgozik. Videóiban, melyek a menüsorból könnyen elérhetőek, általában magát sminkeli. Itt is található mindenféle smink: mindennapi, partiba való és természetesen alapsminkek is, melyeket csodás brit angolsággal oszt meg mindenkivel. A legjobb, hogy rengeteg problémára kínál megoldást a túl sápadt arctól a karikák eltüntetéséig, konkrét termékeket ajánlva. Lisa Eldridge oldalát itt érheted el.

Cassandra Bankson blogja

A fiatal lány legnépszerűbb videóját már kilenc és fél millióan nézték végig a YouTube-on, nem véletlenül. A 19 éves lány súlyos aknéval küzd, és megelégelte a csúfolódást. Megtanult sminkelni, és ezt megosztja másokkal is. Nem kis bátorságra vall, hogy kitette az ablakba a pattanásait, de sok ezer tini lehet neki hálás. Természetesen nemcsak az alapozás rejtelmeibe avat be csilli-villi blogján, hanem mindenféle sminkelési technikát megmutat, vagy épp arcápolási tanácsokat ad mindig mosolygósan. Cassandra blogját itt érheted el.

Makeup Blog

Akinek nincs kedve angolul okosodni smink terén, annak sok szeretettel ajánlom a Makeup Blogot, melyen számos terméktesztet, smink- és szépségápolási videót találhatsz. Biztos lehetsz benne, hogy itthon is beszerezhető termékekkel dolgoznak. A blogot Balla Kata és Ihász Indgrid szerkeszti, Bertalan Viki sminkes pedig vendégposztokat ír az oldalra. Abszolút hasznos, jól érthető tartalom. A blogot itt éred el.

  • Megosztás:
hirdetés