A tökéletes megjelenéshez olykor a kevés is elég, ez különösen így van a sminkelés terén. A leheletfinom, no-makeup makeup is lehet nőies és elegáns, az elkészítéséhez pedig csak néhány sminktermékre van szükség.

hirdetés

Edward-kor ihlette smink

A következő videóban egy igazán könnyű és gyorsan elkészülő sminket láthatsz, amit a 20. század eleji Edward-kor ihletett. A korszakban nagy fejlődésnek indult a szépségápolás, a krémek, púderek használata egyre elterjedtebb lett.

A nők számára nagyon fontos volt, hogy a bőrük hófehér és tökéletes legyen, a szeplők, bőrhibák eltüntetése érdekében különböző házi praktikákat is bevetettek: savanyított tejterméket –például írót-, citromlével elkevert glicerint vagy mézes vizet használtak arcmosásra.

Hogy ez mennyire volt hatásos, nem tudni, de ennek a trendnek megfelelően a videó készítője is az alapozásra helyezi a hangsúlyt. Ezen kívül a rúzs játszott főszerepet az Edward-korban, a lágy karmazsinvörös ajkak nagyon népszerűek voltak. Ezt a színt nemcsak a szájra, de az orcákra is használták pirosítóként.

A videóban a szemsmink rendkívül egyszerű: egy fényes pezsgőszín kerül a szemhéjra, illetve a hangsúlyos szemöldök is kiemelésre kerül. Bár ezt a sminket a több mint száz évvel ezelőtti szépségtrendek ihlették, ma is nagyon modern hatású, nőies és bármikor bevethető a tökéletes megjelenésért.

 

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés