Persze ez egyénenként változhat, de általában a rúzs az, amiből nem azért vesz újat az ember, mert elfogy, hanem, mert megromlik.

Ha van olyan rúzsod, ami még jó, de tudod, hogy úgysem fogod elkenni, mielőtt lejár, használd fel valami másra!

Szemhéjalapozás

A natúr, bőrszínű rúzsok egyik legpraktikusabb alternatív felhasználási módja a szemhéjalapozóként történő alkalmazás. Erre leginkább a matt példányok jók, de a gyöngyházas vagy csillogó rúzst is kipróbálhatod ezen a területen.

Egyszerűen vegyél fel egy keveset az ujjadra, és egyenletesen oszlasd el a szemhéjadon, mielőtt felkened a szemfestéket. Akár por-, akár krémes állagú szemhéjszínezővel dolgozol majd, szépen hozzátapad a rúzshoz, és tartósan a helyén marad.

Kontúrozás

Sokan úgy gondolják, az arc kontúrozása már egy magasabb szintű sminkelési technika – ebben van valami, de nem lehetetlen elsajátítani a módját. Ráadásul, ha maradt némi barnás árnyalatú rúzsod, fel is használhatod a kontúrozás során. Korábbi cikkünkből többet tudhatsz meg a módszerről, kattints ide!

Pirosító

A piros, vörös, bordó, rózsaszín, sőt, még akár a lilás tónusú rúzsokat is használhatod pirosítóként. Így kevesebbet költesz kozmetikumokra, és még a kukában landoló felesleg is csökken. Önmagában is eloszlathatod az ujjbegyed segítségével az arcodon a rúzst, de tégelyes pirosítót is készíthetsz belőle, melynek receptjét ezen a linken találod meg.

  • Megosztás:
hirdetés