A szemek körüli érzékeny bőr nemcsak a korunkat, hanem az életmódunkat is visszatükrözi. Utánajártunk, mit tehet ez ellen a szemkörnyékápolás új generációja, mely a krém hatóanyagait finom masszázzsal ötvözi.

Korábban írtunk már a Nu Skin ageLOC LumiSpa elektromos arcápoló készülékéről, mely az alapos tisztításon túl, a bőr finom radírozását és masszírozását is megoldja. Ennek továbbfejlesztéseként jött létre a szilikon csúccsal ellátott LumiSpa Accent Head, mely a nehezen elérhető, és vékonyabb szerkezetű szemkörnyéki bőrt is kezelésbe veszi. Az utóbbit szintén megkaptuk kipróbálásra, így aztán kíváncsian teszteltük.

Az elektromos szemkörnyékápoló a friss tekintet kulcsa?

Igaz, már a harmincas éveim legvégén toporgok, nem használok állandó jelleggel szemkörnyékápoló kencéket, néha, amikor szükségét érzem, antioxidánsokban gazdag olajos szérummal engesztelem ki az elhanyagolt szem körüli területeket. Mivel még nincsenek ráncaim, eddig úgy voltam vele, ez is elég, de sajnos egyre gyakrabban ébredek fáradt, beesett, fekete árkok mélyéről pislogó szemekkel, ezért úgy érzem, ideje átgondolnom a szemkörnyékápoló rutinomat.

Nincs mit tenni, el kell fogadnom, hogy ebben a negyvenbe hajló életszakaszban már sokkal lassabban regenerálódik a bőr, így jó eséllyel minden apró kilengés nyomot hagy rajta, a kialvatlanságtól kezdve a belső lelki háborúkig.

A szemek környékén egyébként is vékonyabb a bőr, ráadásul nincs alatta védelmet nyújtó zsírréteg, emiatt könnyebben rögzülhetnek és elmélyülhetnek a gyűrődések. Elég néhány rossz éjszaka, egy kis stressz, elbliccelt napvédő, vagy épp napszemüveg nélküli hunyorgás, hogy lestrapáltnak tűnjön a tekintetem, ráadásul most még a szeles őszi idő is sokat tesz azért, hogy az amúgy is dehidratált szemkörnyéki bőröm a végletekig kiszáradjon.

A LumiSpa szemkörnyékápoló feje olyan problémákra kínál megoldást, amelyekkel én magam is gyakran találkozok. A reggeli rohanásban nem sok idő jut arra, hogy házi praktikákkal szüntessem meg a szemhéjak puffadtságát, és be kell, hogy valljam, lusta vagyok korrektorral láthatatlanná retusálni a sötét, mély árkokat. Gyakran úgy érzem, nem túl szívderítő a szemembe nézni.

A szemkörnyékápoló krémekkel csupán az a bajom, hogy többnyire egy dologra, főként a feszesítésre koncentrálnak. Nekem speciel nem a ráncokkal, hanem ilyen-olyan foltokkal, a bőrszárazsággal, és a fáradtság nyomaival gyűlik meg a bajom. Az ageLOC LumiSpa bővítése minden szemkörnyéki nyűgöt egyszerre, gyorsan és egyszerűen orvosol azáltal, hogy finom rezgéseivel felpezsdíti a bőr vér- és nyirokkeringését, javítja az anyagcsere folyamatait, így tulajdonképpen fokozza a természetes regenerálódást.

Minden, amit tapasztaltam a használata során

A készülékre applikálható szemkörnyékápoló fej jó párost alkot az IdealEyes krémmel, mely a szem alatti karikákat, a puffadtságot és a ráncokat egyszerre veszi célba. Bár megfogadtam, hogy reggel és este is alkalmazom majd a kütyüt, az esti rituálé gyakran meghiúsult, de egy hónapon át nagyon igyekeztem, hogy a reggeli szemkörnyékápolás ne maradjon el. Ehhez a kiszereléshez szükséges egy ageLOC LumiSpa elektromos arctisztító kütyüvel rendelkezni, és, ha ez már adva van, csak le kell venni a kék szilikonpárnát a masináról, és ráhelyezni a kisebb átmérőjű, szemkörnyékre tervezett fejet.

A krémet mindig tiszta bőrfelületre viszem fel, a szemek alá, illetve a szemzugok környékére. Vigyázni kell, hogy szembe ne kerüljön! Miután az ujjbegyeimmel eloszlattam, fél percig az egyik, és fél percig a másik szemem körül masszírozom át a bőrt a készülékkel. A finom rezgés mélyebbre juttatja a krém hatóanyagait, és tömörebbé, feszesebbé teszi a szemkörnyéki területet. Mivel összesen egy percet vesz igénybe a kezelés, könnyen beilleszthető a mindennapi rutinba.

Szerintem nagyon könnyű a használata, és szinte azonnal felfrissíti a tekintetet. Elég gyengék a szemeim, és bár szemüveget viselek, olykor megesik, hogy reggelre úgy érzem, egy mázsás súly nehezedik a szemhéjaimra.

A kütyü használata után éberebbnek érzem a szemeimet, és a bőröm is láthatóan kisimul. Már néhány alkalmazás után érezhető, hogy megemeli a fityegő bőrt, és javítja a kontúrokat, gyakorlatilag eltünteti a fáradtság minden jelét, ami a szemkörnyéki bőrfelületen megmutatkozik. A legjobb benne, hogy minden bőrtípusra jó, és akkor is eredményesen végzi a dolgát, ha a krém már elfogyott. Én szemkörnyékápoló szérummal és olajjal is szívesen kombinálom.

Bár elégedett vagyok a hatásával, az árát soknak találom. A 15 ml-es krém, és az ageLOC LumiSpa Accent Head együtt 43 649 forintba kerül, és akkor ehhez a szetthez még be kell szerezni egy alapgépet is, amire a fej ráapplikálható.

Kiemelt kép: Getty Images.

Termékfotó: Nu Skin.

  • Megosztás:
hirdetés