A pattanás igen sok ember életét megkeseríti, tinédzserek és felnőttek egyaránt szenvednek tőle. Hátterében többféle ok is állhat, aminek célszerű alaposan utánajárni, de mielőtt a legrosszabbra gondolna az ember, érdemes néhány természetes gyógymódot is kipróbálni a tünetek enyhítésére.

Természetes gyógymódok pattanások ellen

A pattanás leggyakoribb okozója a P. acnes baktérium elszaporodása, amit faggyútúltermelődés okoz. Ennek nyomán bőrgyulladás jelentkezik, és piros, fájó gócok jelenhetnek meg az arcon. Ezek gyakran hegesedéssel gyógyulnak, ezért is fontos, hogy ne nyomkodja az ember a pattanást.

A faggyútúltermelődésen kívül hormonproblémák, elsősorban a férfi nemi hormonok túltengése is okozhatja, de a mozgásszegény életmód miatt felhalmozódó méreganyagok, belső szervi gyulladás és a túl sok cukorfogyasztás is hozzájárulhat a pattanások kialakulásához. Szerencsére van néhány házi praktika, amivel gyorsan enyhíthetők a tünetek, sőt akár teljesen meg is szüntethetők, amennyiben nem valamilyen komolyabb probléma húzódik a háttérben. Katt a galériára, és nézd meg, milyen természetes gyógymódok vethetők be pattanások ellen.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés