Még a legtrendibb frizurák esetén is jelentkezhet az öregítő hatás, ha az apró részletek nem stimmelnek. Sokszor nem a rossz fazonválasztás okozza a problémát, csupán nüansznyi dolgokon kell változtatni a nőies megjelenéshez.

hirdetés

Nagyon sokan éveken át ragaszkodnak az általuk kedvelt fazonhoz, míg mások előszeretettel próbálják ki a legújabb trendeket. A megfelelő frizura kiválasztásához számos tényezőt kell figyelembe venni, hiszen nem csak a divat diktálja a sikkes, nőies megjelenéshez vezető szabályokat. Bár vannak, akik azt gondolják, hogy az életkor is egy ilyesfajta korlátozó tényező a hajstílus megválasztásánál, az viszont, hogy hány éves az ember nem sokat nyom a latban. Nincsenek tiltólistás vágások bizonyos kor felett, inkább az apró részletekre kell jobban figyelni, hogy az öregítő, előnytelen összhatás elkerülhető legyen.

Bármilyen meglepő, a legapróbb dolgok is befolyásolják, hogy a hajstílus miként, milyen irányba formálja a megjelenést. Maga a fazon lehet telitalálat, ha nem stimmel a szín vagy rossz helyen van a választék. A sikkes külső tényleg a részleteken múlik, a frizura szempontjából tehát érdemes a finomhangolásra is nagyobb hangsúlyt fektetni.

 

A frizurák öregítő hatása megelőzhető, ha ezekre odafigyelsz

Szimmetrikus választék

Fiatalabb korban szinte mindenki a középen, szimmetrikusan elválasztott frizurát választja, ám az évek múlásával sokan döntenek úgy, hogy egy kicsit eltolják a választékot. Ez egyáltalán nem véletlen, ugyanis ahogy telnek az évek, a szimmetrikus választék egyre inkább előnytelen hatást kelthet.

Ahogy elkezd megereszkedni a bőr, illetve megjelennek a ráncok az arcbőrön, a szimmetrikus választék nagyobb hangsúlyt ad az öregedés aprócska jeleinek. Ha a frizura féloldalas, sokkal kevésbé feltűnő, hogy az arcvonások itt-ott már veszítettek feszességükből és rugalmasságukból.

Egészségtelen, töredezett haj

Bár az egészségtelen, töredezett és fénytelen haj minden életkorban lerombolja a nőies megjelenést, bizonyos életszakaszokban már öregítő hatással is bír. Hiába ragaszkodik valaki a hosszú tincsekhez, ha a hajvégek seprűszerűen szétállnak. A száraz tincsekkel keretezett arcon a vízhiányos bőr még szárazabbnak tűnik, a finom ráncok optikailag sokkal inkább kirajzolódnak. Ráadásul a sprőd haj fakó és fénytelen, ezáltal az arcbőr sem tűnik mellette üdének és élettel telinek.

Érdemes inkább rövidebb fazonra váltani és felfrissíteni a hajfazont az öregítő hatás elkerülésének érdekében, illetve nagyobb fókuszt helyezni a hajápolásra.

 

Egyenes, egyszerű vágás

Bár tényleg nincs olyan fazon, ami egy adott életkor felett tiltólistás lenne, az egyenes vágást jobb elkerülni. Legyen szó hosszú vagy rövid frizuráról, a szimpla, egyszerű, rétegek nélküli stílus garantáltan öregíti a megjelenést. Ilyenkor a hajnak nincs stílusa, nincs esése, amitől egyértelműen az arcra, illetve az arc egyenetlenségeire, a megereszkedett kontúrokra terelődik a figyelem.

Egy réteges vágás sokkal dögösebb, fiatalosabb és nőiesebb hatást kelt, ráadásul a felturbózott volumen mellett az arc is szebben sugárzik.

Hideg, túl sötét árnyalatok

Egyre többen vállalják fel őszülő, hamvas tincseiket, azonban sokan továbbra is rendszeres hajfestéssel próbálják meg elfedni az öregedés jelét a frizurán. Mi sem egyszerűbb annál, mint megvenni a legsötétebb hajfestéket a drogériában és gyorsan felkenni a hajtömegre, hiszen a mély árnyalat tuti biztos, hogy elfedi az ezüst szálakat.

A túlzottan hideg és sötét hajtónus azonban sokszor durván öregíti a megjelenést, rendkívül előnytelen tud lenni. A trükközés ilyenkor abszolút a visszájára sül el. Természetesen figyelembe kell venni a bőrtónust és a szemszínt is a megfelelő hajfesték kiválasztásakor, azonban tény, hogy sokan esnek abba a hibába, hogy túl sötét festékkel próbálják fiatalosabbá tenni a megjelenésüket.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés