Ki emlékszik még a 2000-es években divatba jött ombre hajra, ami drasztikus színeiről és éles vonalairól volt híres? Aki igen, az felejtse el az amúgy sem túl esztétikus trendet, ugyanis 2019-ben egészen más jelzők illetik ezt a hajszínezési technikát.

hirdetés

Ugyan az ombre effektíve azóta sem ment ki a divatból, de mostanra teljesedett ki igazán. Ez azt jelenti, hogy az árnyalatok leheletfinoman váltják egymást, és már nem a haj alsó részéről indul a színezés, hanem körülbelül fülmagasságtól. Ez a technika lehetővé teszi, hogy nagyon természetes legyen a színátmenet.

Egyben nagyon praktikus is, hiszen nem kell az egész hajat befesteni, ha egy kis változatosságra vágyik az ember, másrészt könnyen meg lehet szabadulni tőle vágással.

A sötétebb hajat nagyon jól feldobja a szőke színátmenet, ez az egyik legnépszerűbb kombináció mind melír, mind ombre tekintetében. A kettőt ötvözni is lehet, ahogy Perrie Edwards is tette. Külön feldobja az ombrét az elöl teljes hosszban befestett két tincs.

Leheletfinom, alig észrevehető színátmenet a titka a természetes megjelenésnek. Lucy Hale és Laura Lee nagyon eltalálta a stílust, de Ana Mena frizurája is eszméletlen csinos.

A szőkék nagy előnyben vannak, hiszen könnyebb a színekkel játszani világosabb hajon. Peyton List frizurája a régi trendeket idézi színezett hajvégeivel, viszont bámulatos, hogy milyen jól mutat a hideg platinaárnyalattal a mézszőke átmenet.

Tekintettel a fesztiválszezonra, mutatunk néhány inspirációt a merészebb frizurákhoz is. Bár Dawn Olivieri és Helen George haja olyan szép, hogy simán vállalható a hétköznapokban is.

Képek: Getty Images/Greg Doherty, John Kopaloff, Tommaso Boddi, David M. Benett, Rich Polk, Victor Chavez, Paul Archuleta, Hanna Lassen, Gregg DeGuire, Kevin Mazur, Mike Marsland.

  • Megosztás: