Olykor nem is a ráncok, hanem a megereszkedő arckontúrok okoznak problémát sminkeléskor. Mutatunk egy kis csalafintaságot: ez a szemárnyékolás optikailag megemeli a szemhéj vonalát.

Az érett bőrt egészen másképp kell sminkelni, sőt, sok esetben nem árt újratanulni a régen berögzült mozdulatokat, hiszen szükségszerű, hogy másfajta igényekhez alkalmazkodjon a make-up. Bár nem szép, ha az apró és elmélyült ráncokban megül a festék, még ennél is gyakoribb problémát jelent, hogy az arc kiemelésekor a megereszkedett, löttyedt kontúrok is hangsúlyt kaphatnak.

Nagyon gyakorlottnak kell lenni ahhoz, hogy valaki optikailag átformálja a saját arcát, pusztán árnyékolási technikával. Ezek olyan trükkök, melyeket tanulni, gyakorolni kell, hiszen nem árt a korábbi színhasználati szokásokat is újragondolni. Ám nem kell megijedni, mert egyáltalán nem nehéz elsajátítani az alapokat, ahogy ez az alábbi videóból is kitűnik. Itt a lelógó, petyhüdt szemhéj helyes árnyékolását láthatod, mely, ha jól dolgozol, optikailag feljebb húzza a szemhéj vonalát, amitől újra nyitott és fiatalos lehet a tekintet. Lesd el a trükköket!

  • Megosztás: