A tavaszi bőrmegújítás egyik legfontosabb lépése a pórustakarítás, hiszen a felesleges zsírtól és szennyeződésektől megtisztított arcbőr jobban magába tudja szívni a tápanyagokat.

A tél próbára tette bőrünk ellenálló képességét, és egyben kimerítette védelmi rendszerét. Így nem csodálkozhatunk azon, ha tavasszal meggyűlik a bajunk a rakoncátlan pattanásokkal és a makacs mitesszerekkel. Az ébredező napfény és az egyre hosszabb nappalok a szabadba csábítanak minket, ám, ha több időt töltünk a városi levegőn, az nem sok jót jelent a bőrünk számára.

A tavaszi szél nemcsak vizet áraszt, hanem sok-sok piszokkal borítja be az arcunkat, melyek megülnek a kitágult pórusokban, és máris kész a baj. A téli bőrszárazság után, gyakran tapasztalhatunk ilyenkor fokozott zsírosodást, ami a pórusok eltömődéséhez vezethet.

Ilyenkor végre előkerülhetnek az üdébb, élénkebb sminkpaletták, ám a fakó, kimerült bőrünkön nem fognak jól mutatni. Hiába igyekszünk különféle kencékkel javítani a bőrképünkön, ha az értékes anyagok felszívódását megakadályozzák az elhalt bőrsejtekkel és szennyeződésekkel eltömődött pórusok, melyekben megül a felesleges faggyúréteg.

Ezért a bőrmegújító rutinunkat érdemes egy alapos pórustakarítással kezdeni. Erre a mélytisztító arclemosók és bőrradírok is alkalmasak, de még jobb, ha olyan arcpakolást használunk, mely több lépést foglal magába. A pórusfinomító, lehúzható maszkok egyszerre távolítják el az elhalt bőrlemezkéket és a mitesszereket, valamint alaposan kipucolják a pórusokat, hogy azok békésen összehúzódhassanak. Ehhez azonban, megfelelő alapanyagokkal kell rendelkezniük.

A méregtelenítő hatású szén és agyag, a fekete rizs, a zab, valamint a zöld tea és méz kivonata, mind elősegítik a bőr megújulását. Tiszta, üde bőrképet eredményeznek, miközben kíméletesen szabadítják meg az arcbőrt az öregedési folyamatokat felgyorsító szennyeződésektől.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés