Mivel az arcbőröm bizonyos területeken a kiszáradásra, más helyeken pedig a zsírosodásra hajlamos, a napi hidratálásra csak egy könnyű krémet használok, de ilyenkor télen, a hűvös, szeles időben néha jólesik egy kis extra kényeztetés.

Azonnal felfrissít, hosszan hidratál

Az extra bőrápolást azonban nemcsak akkor iktatom be, ha úgy érzem, hogy az arcom túlságosan kiszáradt a hidegtől, egy fárasztó hét vagy éppen egy hosszú szombat éjszaka után is van, hogy úgy ítélem meg, csak egy nyugtató pakolás javíthat a tükörből visszaköszönő tekinteten.

Első lépésként mindig egy alapos arcradírozással kezdek, majd jöhet a tonizálás, ám végül a szokásos könnyű krémem helyett ilyenkor a Vichy hidratáló arcpakolását teszem fel.

Mivel algakivonatot tartalmaz, nyugtatóan hat a bőrre, és ez azonnal meg is látszik az arcomon, a termálvíz pedig természetes vízmegkötőket tartalmaz, így a hidratáltság hosszútávon is biztosított.

A Vichy hidratálójának krémes, kicsit gélszerű állaga van, én a már említett vegyes bőrtípusom miatt csak vékony rétegben szoktam felvinni, aztán ledőlök tíz percre relaxálni. Ez idő alatt a bőröm be is szívja a krém nagy részét, ami maradt, arra nincs szüksége, így azt felitatom egy zsebkendővel vagy egy sminklemosó kendővel.

A gyártó ajánlása szerint hetente kétszer vagy gyakrabban is érdemes használni, én ennél jóval ritkábban szoktam, inkább csak olyankor, ha tényleg nagyon nyúzott vagy fáradt az arcom. Az 50 milliliteres kiszerelést legutóbb 4 000 forintért vettem meg.

Állítólag a ráncoknak is jót tesz, kisimítja a kisebb szarkalábakat, de erről nem tudok nyilatkozni. Van valakinek ilyen tapasztalata?

  • Megosztás:
hirdetés