Ötven év felett a nők számára már nem csupán a divat, hanem egyre inkább a praktikum, a nőiesség és az arcvonalakat finomító lágyság dominál a frizuraválasztásnál.

hirdetés

A kor előrehaladtával egyre több szempontot kell figyelembe venni a frizura megválasztásánál. Van, akinél már negyven-, míg másoknál ötvenéves kor környékén változik érezhetően a hajtincsek minősége és szerkezete. Ilyenkor kezelhetetlenné válik a hajkorona, könnyen lelapul, nincs már olyan dús tömege, mint korábban. A hajvégek is hajlamosabbak a töredezésre, ezért érdemes olyan frizura mellett dönteni, mely mozgalmas rétegekkel emeli meg a hajtöveket, ezáltal szinte életre kelnek az erőtlen tincsek.

A divatot is lehet figyelni persze, hiszen sok inspirációval szolgálhat, de sokkal inkább előtérbe kerül az a szempont, hogy a választott hajszín minél természetesebb hatású legyen, élénkítse az arc árnyalatát, és ragyogásra bírja a megkopott fürtöket. Minél mozgalmasabb a fazon, annál jobb, de ez már rövid frizurával is megvalósítható. A rafináltan vágott rétegek kaphatnak egy kis ívet és hullámot, hiszen a túl lapos, betonszilárd, statikus hajviseletek ebben a korban már plusz éveket pakolnak rá az emberre. A lágy esésű loknik azonban finomítják az arcvonásokat, és puhábbá varázsolják a hajat.

A színésznők egy-egy drasztikus frizuraváltás előtt mindig kikérik a fodrász szakemberek tanácsát, hogy a legjobbat hozzák ki a megjelenésükből. Összegyűjtöttünk néhány emlékezetes frizurát az ötven feletti hírességektől, akiktől érdemes inspirációt meríteni.

Kiemelt kép: Han Myung Gu/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés