Bár szerencsére egyre divatosabb a természetesség, azért még mindig van hová fejlődni az elfogadás és az egészséges testkép helyreállításának terén.

hirdetés

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a kisebb botrány, ami a M.A.C. egyik legújabb reklámfotója kapcsán robbant ki az interneten. A kozmetikai márka olyan fotót posztolt az Instagram-oldalára, melyen nem retusálták ki a szájkontúrceruzát bemutató modell ajka feletti kis szőrszálakat. Volt, aki üdvözölte a döntést, és hangot adott annak, mennyire örül, hogy végre nem tabu a női testszőrzet, de több kommentelő ezt másként gondolta.

Sokan egyenesen gusztustalannak titulálták a képet, és követelték, hogy a cég törölje le, mert az – nem viccelünk – bántja a szemüket. Nem értjük, hogy 2018-ban hogy lehet egy normális, természetes testi tulajdonságból ekkora ügyet csinálni, és valósággal démonizálni egy pár szálból álló bajszocskát, csak azért, mert az egy nő szája felett van. Ráadásul a kép éles és szuperközeli, a valóságban jó eséllyel fel sem tűnne a fanyalgóknak ez a néhány apró pihe. Ha nincs ez a hisztéria, mi talán a fotón sem vettük volna észre.

  • Megosztás: