Alapvetően nem problémás a bőröm, de ha egy kis időre elhanyagolom a rendszeres tisztítást és tonizálást, vagy kevésbé figyelek a táplálkozásomra, megjelennek az arcomon a pattanások, a kis fekete, alig látható, de azért jelen lévő mitesszerek problémájával pedig a legtöbbekhez hasonlóan én is küzdök.

Egy kuponos akció miatt figyeltem fel a Neutrogena Visibly Clear család Blackhead Eliminating Cleanser tonikjára és Spot Stress Control bőrradírjára, amit először próba, szerencse alapon vettem meg. A csomagolás szerint mindkét termék a pattanások és mitesszerek eltüntetésében és megelőzésében nyújt segítséget, és az útmutató szerint naponta kétszer, reggel és este kell használni. Én – takarékosságból, és mert nem volt durván pattanásos vagy zsíros a bőröm – csak napi egyszer alkalmaztam, de így is megtette a hatását.

Első lépésben alaposan át kell törölni az arcbőrt a tonikkal átitatott vattakorongokkal, egészen addig, amíg a vattán már nem látszik több szennyeződés. Ez nagyon látványos, még akkor is hozott le piszkot az arcomról, amikor egyébként tisztának hittem volna a bőrömet. Ezután a bőrradírral alaposan át kell masszírozni a benedvesített arcbőrt, majd maradéktalanul leöblíteni.

Már két használat után jobb állapotban volt az arcbőröm, a gyulladás megszűnt, az elkapart, sebes pattanások helyei látványosan gyógyultak, a pórusaim kisebbek és tisztábbak lettek, sőt, volt olyan kezdődő, még csak fájdalmas, piros púp formájában érzékelhető pattanásom, ami végül ki sem jött. Az arcom legproblémásabb területe az állam környéke, amin az állandó fehér mitesszerek száma nagyjából a felére csökkent.

Bár a tonik és a bőrradír is alkoholt tartalmaz, még az együttes használat során sem vettem észre, hogy jobban kiszárította volna a bőrömet a kelleténél – persze ehhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy minden kezelés után bekentem az arcomat a jól bevált, bőrtípusomnak megfelelő hidratáló krémemmel.

A két termék enyhén problémás bőr esetén külön-külön is használható, súlyosabb esetben pedig érdemes az útmutató szerint eljárni, és naponta kétszer alkalmazni.

  • Megosztás:
hirdetés