Bár ma már természetesebb hatású műszempillák is kaphatók, nem mindenki szeret a felragasztásukkal vesződni. Ez az egyszerűbb, házi módszer ugyanolyan eredményt garantál.

A dús, rebegtetni való szempilla kiemeli a szemeket, és az arcra vonja a figyelmet. A smink is szebben mutat, ha egy szép szempillasor keretet ad neki. Ám a szorgalmas spirálozás és pöndörítés nem mindenkinél váltja be a kívánt hatást, a műszempillák felragasztásától pedig sokan ódzkodnak, mert túl macerásnak találják.

Vannak persze olyan trükkök, melyek leegyszerűsítik a használatukat, de, ha szelídebb, békésebb módszerre vágysz, az alábbi házi praktika segítségedre lehet.

A blogger először egy könnyű szempillafestéket készít. Bár az alapanyagok között a vazelin is szerepel, mi semmilyen formában nem ajánljuk, mert a más néven petrolátumnak hívott anyagot kőolajból gyártják, és teljesen szintetikus. Ha egyúttal a szempillák növekedését is serkenteni szeretnéd, a vazelint kókuszolajjal helyettesítsd, mely szobahőmérsékleten ugyanolyan sűrű állaggal bír.

Amire szükséged lesz:

  • őrölt mandula
  • kókuszolaj
  • vattacsomó
  • szempilladúsító púder
  • kis tégely
  • szempillaspirálhoz tartozó kefe

 

Az őrölt mandulát lassú tűzön addig pirítsd, amíg egészen sötét nem lesz. A pirított, őrölt mandulát kézi turmixszal keverd össze a kókuszolajjal addig, amíg sűrű, pépes eleggyé válik a massza. Nem baj, ha a kókuszzsír cseppfolyóssá olvad, mert a turmixolástól visszanyeri sűrűbb állagát.

A kencét tedd bele egy kis tégelybe, majd a videón látható módon használd. Ha vattarostokkal keféled át a szempilládat, majd szempillapúdert is alkalmazol, sokkal dúsabb, erősebb szálú, feltűnőbb szempillákat kapsz. Olyan lesz, mintha műszempillát viselnél, csak természetesebb hatást kelt.

  • Megosztás:
hirdetés