Műkörmöt nagyon sok okból választhat az ember, de az mindegyiknél biztos, hogy az előkészület és az állandó odafigyelés ebben az esetben sem maradhat el.

Ha úgy döntesz, te is az egyszerűbb módot választod a szép körmök érdekében, a következőkre mindenképpen figyelj oda!

A műkörmös kiválasztása

Nagyon fontos, hogy megfelelő szakemberre bízd a műkörömépítést. Lehet valaki kedves, beszédes, dolgozhat olcsón vagy drágán, ha már az előkészítésnél fájdalmat okoz, érdemes megkérni, hogy hagyja abba. A köröm reszelése közben ugyanis tapasztalatlanságból nagyon könnyen sebesre dörzsölheti a körömágyat, sőt, akár a körömre is lyukat reszelhet, ami – nem kezelve – elfertőződhet, és még nagyobb fájdalommal járhat.

Nem beszélve arról, hogy, ha fertőtlenítés nélkül használja azokat az eszközöket, melyeket esetleg a korábbi vendégein is használt, akár egy csúnya körömgombát is összeszedhetsz.

Szüneteltetés?

Mivel a köröm lényegében egy élettelen szaruréteg, azaz nem lélegzik, nem indokolja semmi a műköröm szüneteltetését – legalábbis a manikűrösök szerint. Mi azonban azt javasoljuk, igenis évente egyszer tölts el úgy néhány hetet, hogy nincs semmi az ujjaidon. Mivel a műköröm következtében a körömnek állandó csiszolásra, polírozásra van szüksége, nagyon elvékonyodhat, és emiatt a későbbiekben akár fájó is lehet, ha ráépítik a műkörmöt – persze egy jó szakember nem reszeli túl a körömlemezt.

Ápolás

A műköröm is csak abban az esetben szép, ha megfelelően ápolod, azaz, ha mindig formára van reszelve, ha nincs róla lepattogva a körömlakk, ha nincs lenőve. Ezt is ugyanúgy gondozni kell, mint a sajátodat, vagyis legalább kéthetente muszáj a szakemberrel rendbe szedetni.

  • Megosztás:
hirdetés