Az internet és a közösségi oldalak tele vannak ügyes kis praktikákkal, amelyeknek a segítségével könnyedén készíthető mutatós frizura, smink vagy köröm. A legtöbbször még kézügyességre sincs szükség, csupán pár háztartási eszközre. Most új őrület terjed, fogkeféből csinálnak műkörmöt.

hirdetés

Az internetnek hála rengeteg szépségpraktikával megismerkedhettünk már, amelyek a legtöbbször pikk-pakk elkészülnek, és nem igényelnek nagyobb anyagi befektetést sem. A körömdíszítéshez például sokszor elég pár díszítőcsík, amit szinte bárhol beszerezhetsz. A körömlakk felvitelével szintén játszadozhatsz, így akár márványmintás manikűrt is készíthetsz. Az ügyesebbek pedig mintákat festhetnek.

Műköröm fogkeféből

A legújabb otthoni praktikával azonban műköröm készíthető, méghozzá fogkefe segítségével. Jó, nyilván lesz szükséged hozzá másra is, ám a köröm alapját a sörték adják.

A manikűrös vlogger elsőként lefertőtleníti a körmöket, ahogyan az a műkörömhöz szükséges, majd vékony réteg építőzselét visz fel a körmökre. Ezután csipesz segítségével a fogkefe sörtéit elhelyezi a végeken, hogy azok kilógjanak. Ha kész, akkor mehet be a lámpába, majd újabb réteg zselé következik. A nő csillámokat is rak bele, majd ezt ismételten rögzíti. Az elkészült manikűrt fixálja és formára reszeli.

 

Akár dísztőelemként is alkalmazható a fogkefe, ez is nagyon felkapott most, és ez a sárga-fekete variáció kifejezetten mutatós.

Bár a fogkefével készült műkörmök izgalmasak és dekoratívak, nem gondolnánk, hogy ez a bizarr módszer hatalmas trenddé nőné ki magát. Ha mégis megtetszett, akkor bátran próbáld ki, ám érdemes kellő időt szánnod rá, mivel elsőre elég aprólékos feladatnak tűnik.

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés