Sajnos nem sokan mondanak búcsút a fekete mitesszereknek a kamaszkor végeztével sem. Ha nyomkodod, begyullad, és pattanás lesz a helyén, ha békén hagyod, nem a legszebb látvány, és később csúnya lyuk keletkezik belőle.

Kipróbáltunk egy házi pakolást, amely megoldást jelenthet az alattomos fekete mitesszerek ellen: nekünk bevált!

Mitesszerek ellen

Az alábbi hozzávalók segítségével egy olyan házi pakolást állíthatsz össze magadnak, amely a segítségedre lesz a fekete mitesszerek elleni harcban. Semmi esetre se helyettesítsd az almaecetet citromlével, mert könnyen kimarhatja a bőrödet! Ha nagyon érzékeny a bőröd, ne alkalmazd ezt a pakolást.

Erre lesz szükséged:

  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál almaecet
  • tiszta edény

Kanalazd a szódabikarbónát az edénybe, majd add hozzá az almaecetet! Ne ijedj meg, a keverék először pezsegni fog. Alaposan keverd össze a hozzávalókat, nagyjából egy percig kavargatni kell, hogy elérje a kívánt állagot. Akkor optimális, ha a sűrített tejhez hasonlít. Ha túl sűrűre sikerül, adj hozzá még néhány csepp almaecetet!

Kend fel a problémás területre, majd hagyd fent 5-10 percig. Ha letelt a hatóidő, bő langyos vízzel öblítsd le! A pakolás szaga nem a legkellemesebb, de elviselhető, és az eredmény kárpótol érte.

  • Megosztás:
hirdetés