Sminkelni mindenki tud, de nem mindegy, hogyan. Ha megfelelő applikátorokkal dolgozol, sokkal szebben el tudod oszlatni az alapanyagokat a bőrödön, és a satírozás, árnyékolás, színátmenet is jobban mutat majd. Íme, nyolc ecset, amit be kell szerezned – nézd meg, melyiket mire használhatod.

Melyik ecset mire való?

Ma már rengeteg típusú, különböző formájú sminkecset létezik, és nem mindegy, hogy melyiket mire használod. Az eredmény úgy lesz a legjobb, ha az eszközzel tényleg azt a tevékenységet végzed el, amire kitalálták. Az alábbi képek segítségével megmutatjuk, hogy a különböző formájú ecsetekkel milyen kozmetikai cikket vigyél fel az arcodra.

Balról az első, duci fejű, dús ecset szolgál arra, hogy a bőrödhöz hasonló színű vagy mattító púdert eloszlasd az arcodon. A második, kissé csapott tetejű eszköz a pirosító felvitelére alkalmas.

Harmadik a lapos, lekerekített végű ecset: ezzel a folyékony, krémes alapozót kenheted szét a bőrödön. A jobb szélső, rövid szőrű ecset a rúzs, illetve a szájfény felapplikálására rendeltetett.

A fenti eszközök az arcbőr, illetve az ajkak festésére szolgálnak, a következő képen pedig a szemfestéshez szükséges ecsetek szerepelnek.

Balról jobbra haladva az első, hosszú szőrű, kissé szétterülő fejű eszköz az satírozó ecset, mellyel a színeket dolgozhatod össze a szemhéjadon. A fotón a második applikátor a folyékony, krémes szemhéjfestékek felvitelére szolgál.

Szemhéjpúder eloszlatására szolgál a fotón harmadikként szereplő, egészen pici fejű, árnyékoló ecset. Az utolsó, csapott tetejű, ferde applikátor pedig a szemöldök színezésére, illetve a szemhéjtus felvitelére is alkalmas.

  • Megosztás:
hirdetés