Nem mindig kell a legdrágább krémeket beszerezni ahhoz, hogy az ember bőre újjászülessen. Különösen a konyhában érdemes olykor-olykor körbenézni, hiszen rengeteg alapanyag található ott, amivel hatékonyan ápolható a bőr. Ilyen a krumpli is, amiről nem is gondolná az ember, milyen szupersztár bőrszépítő.

Az egyszerű krumpli mindenre jó

Amilyen egyszerű és némiképp átlagos étel a krumpli, olyan egészséges is, ami nemcsak a szervezetre lehet jó hatással, de a bőrre is. Magas az ásványi anyag- és vitamintartalma, különösen sok A-, B- és C-vitamin található benne. Nyugtatja a bőrt, csökkenti a duzzanatokat és hidratálja a száraz, fakó részeket. Enyhe fehérítő hatású, így pattanások utáni hegek ellen is hatásos. Ezen kívül méregtelenítő tulajdonsága is van, megköti a nehézfémeket, így általánosan szépíti, ragyogóvá teszi a bőrt.

Nagyon jó párost alkot a joghurttal, ami enyhe hámlasztó és hidratáló hatása révén puhítja a bőrt, így ráncok ellen ők ketten nagyszerűen felveszik a harcot.

A pakoláshoz semmi nem kell csak egy fél nyers krumpli, amit hámozz meg, reszelj le és egy evőkanál natúr, lehetőleg biojoghurt. Nyomkodd ki a krumpli levét, de ne dobd ki, tedd félre későbbre, hiszen önmagában, az arcodat áttörölve vele is nagyon hasznos. Keverd el a reszeléket a joghurttal és kend fel a megtisztított arcőrödre. Hagyd hatni 15 percet, majd langyos vízzel mosd le.

Igény szerint hidratálj, mondjuk arcolajjal, és élvezd, milyen puha lett a bőröd. Pattanások ellen kúraszerűen is ajánlott ezt a maszkot feldobni, amit legalább egy hétig, minden nap alkalmazz. Meglátod, milyen csodás változást tapasztalsz majd a bőrödön!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés