Idén minden szín divat mindennel, ennél a mintánál pedig ez remekül alkalmazható. A colour blocking körmök télen sem mennek ki a divatból, úgyhogy ismerd meg az egyik legfurfangosabb mintázási technikát! A márvány körmöket nagyon egyszerű elkészíteni, mégis úgy néznek ki, mintha profi csinálta volna.

Végtelen variáció

A legjobb az egészben, hogy olyan színeket használhatsz, amilyet csak akarsz. Készítheted a márvány körmöket akár két színből, vagy alkalmazhatsz akár öt árnyalatot is. Bevethetsz csillámokat, matt fedőlakkot, mind-mind tovább növelik az eredmény különlegességét. A variációk száma rengeteg, ennél a technikánál igazán csak a fantázia szab határt.

Így készítsd el

Ha nincs kedved az utólagos tisztítással pepecselni, fedd le a körmöd melletti bőrt egy ragasztószalaggal, mert a márványminta készítése igen nagy maszatolással jár. Itt videón is megnézheted, hogyan kell elkészíteni.

Fogj egy tálkát, és töltsd meg vízzel. Készíts elő annyi jobb minőségű körömlakkot, ahány színt szeretnél. Fesd ki a körmöd egy alapozó lakkal, és ha még szebb eredményt szeretnél, lakkozz rá egy réteg fehéret vagy halvány rózsaszínt. Ezután fogd a tálkát, és cseppents egyet a vízbe az első színnel. Hagyd szétterülni, majd a közepébe jöhet a második szín.

Ha kétféle árnyalatú körmöt szeretnél, akkor ezt a két lakkot cseppentsd felváltva , ha többfélét, akkor sorban minden színt. A víz felszínén kapott réteget húzd össze több helyen egy fogpiszkálóval, és óvatosan mártsd bele az ujjad. Hagyd benne néhány másodpercig, így a lakk gyorsan megszárad majd. Ez alatt a fogpiszkáló segítségével távolítsd el a felesleges lakkot a vízből. Ismételd ezt minden körmödnél. Ha kész, vedd le a ragasztószalagot az ujjaidról, és fesd ki a körmöt egy átlátszó fedőlakkal. 

  • Megosztás:
hirdetés