A kozmetikai ipar imádja a jól bevált dolgokat újdonságként tálalni, illetve felfedezni a különböző földrészeken rég bevált szápítőszereket. Így volt ez az olíva-, a szőlőmag- és az argánolajjal vagy a gránátalmával. Ezek a természetes anyagok mind csodás hatással vannak a bőrre, a körmökre és a hajra, lassíthatják az öregedést,és amikor divatba jönnek, mindenbe belepakolják őket. Persze sokkal jobb, ha természetes valójukba használod őket.

Marula olaj az új csodaszer

Az argánolajnak még felfutni sem volt ideje itthon, máris itt van a legújabb csodasze, a marula olaj. Állítólag a namíbiai nők ezzel védik a bőrüket a forró szárazságban. A marula olajat a marula fa – Sclerocarya birrea – gyümölcsének magjából nyerik. A fa gyümölcse egyébként fontos táplálék az ott élőknek.

A marula olaj azért olyan értékes, mert rengeteg feszesítő C-vitamin van benne, antioxidáns flavonoidok, valamint E-vitamin, ami mind csodát tesz a bőrrel. A benne található zsírsavak megvédik és hidratálják a bőrt, sőt az olaj természetes napvédő is. Nappal tehát megóvja a bőr egészségét, éjjel pedig regenerálja. Az olajból rakhatsz néhány cseppet az arckrémedbe, de magában is a bőrre kenheted. Este lefekvés előtt egy órával érdemes felvinni, hogy legyen ideje beszívódni. Ha túl zsírosnak érzed, akkor használd magában csak a szemkörnyékre.

Rendszeres használatával halványíthatók a hegek, és terhesség alatt elkerülhető a striák kialakulása is. Nemcsak a bőrnek, de a hajnak is jót tesz, használhatod hajvégápolónak, de a száraz hajjal is csodákat művel, bár talán ahhot kissé dráa, hogy az egész hajat ezzel ápold. A száraz korpa eltűntetésében is segít, ha hetente egyszer bedörzsölöd vele a fejbőrt, majd kis idő múlva lemosod.

A marula olaj nem olcsó, 100 ml 3 ezer forint körül kapható itthon, de ez nagyon sokáig elég, így érdemes rá beruházni.

  • Megosztás:
hirdetés