Nem egyszerű szépen dolgozni a szemhéjtussal, és, bár nem lehetetlen elsajátítani a használatát, sokan vannak, akik inkább nem szenvednek vele.

Ha te is közéjük tartozol, viszont a macskaszemsmink tetszik, próbálj ki egy másfajta módszert, mellyel sokkal könnyebben elkészítheted.

Macskaszem tus nélkül

Alapozd le a szemhéjadat, és, még mielőtt felvinnéd a kívánt szemhéjpúdert, vedd elő a sötétszürke vagy fekete szemhéjfestéket! Érdemes por és krém állagú készítménnyel is dolgoznod. Fogj egy szivacsos applikátort, és mártsd bele a sötét színű szemhéjpúderbe a hegyét, majd óvatosan húzd ki vele a felső szemhéjad, rajzold meg a macskaszem formáját!

Ezután – ha szeretnél – vigyél fel színes szemhéjpúdert, majd végül jöhet a krém állagú, sötét színű szemfesték: egy vékony rúzsecsettel rajzold át azt a vonalat, amit még a fekete szemhéjpúderrel rajzoltál, és már kész is vagy.

Mivel a szemhéjpúdert és a krém állagú szemfestéket is könnyebb javítani, mint a tust, érdemes inkább ezekkel dolgoznod, ha nem vagy biztos a kezedben. Ráadásul mindkét kozmetikummal lehet úgy dolgozni, hogy a meghúzott vonal szegélye egy kicsit elmosódott hatású legyen, így kevésbé tűnnek fel az egyenetlenségek, mint a késéles tusvonal esetében.

  • Megosztás:
hirdetés