A szemem kék, ezért előszeretettel használok lila szemfestékeket. Jó párat kipróbáltam már, szeretem a sötétebb, ugyanakkor élénk árnyalatokat, a halványabb lilákat, mint amilyen az orgona, viszont nem szeretem, mert a nyolcvanas évek borzasztó sminkjeire emlékeztetnek.

Az utóbbi időben két lila szemfestékhez is hozzájutottam, egy Artistry szemceruzához és egy Il Makiage szemhéjpúderhez. Az előbbit sajtócsomagban kaptam, az utóbbit magam vásároltam. A viccesen agresszív marketingtevékenységről, amit a cég folytat, mindenképpen érdemes szót ejteni. Ingyenes sminkelés a Westendben, majd személyes sminktanácsadásra való invitálás, csak itt, csak most, csak ma. Persze épp mindig akkor van ez az exkluzív esemény, amelyik napra azt mondtam a telefonban, hogy nincs programom, de nem lehet előre lebeszélni, csak előző nap tudják, hogy lesz-e ilyen. Ez persze nem így van, a marketing része, csak nem látom értelmét, mert szerintem senki nem áll vigyázzban, hátha hívják majd a másnapi sminkelésre. Még háromszor keresnek, hogy tényleg megyek-e, így aztán kezdem magam úgy érezni az olasz vagy francia – Il Makiage és Le Maquillage néven is jelentkeznek – cég miatt, mint egy idióta, aki képtelen megjegyezni egy dátumot.

A sminkeléről szólva, enyhe, natúr sminket kérek, amire kapok egy mélylilában játszó esti csodát, és úgy festek, mint akinek bevertek kettőt. Mivel “meglepetés” smink, nem látom, mint csinál a sminkes lány, csak a végén, amikor is annyit kértem, hogy egy percen belül mossa le.

A marketingen túl

De vissza a termékekhez. A szemceruza sötétlila és Escape to Paradise névre hallgat, remekül kenhető, és enyhén csillámos, ami elsőre fura volt, de már megbarátkoztam vele. A cerka másik végén kis szivacs van, ha szeretnénk eldolgozni a kontúrvonalat.

A szemhéjpúder, amit a sminkelés után vettem, kíváncsiságból, hogy mégis mire fel megy ez a marketing, az Absolute Purple nevet kapta, és szép, mélylila színe van.

A kettővel jól lehet együtt dolgozni, füstös szemek kialakításához ideális, de egyik sem olyan tartós, mint azt az árukhoz képest elvárná az ember. A ceruza 7000 forint, a púder pedig nem akciósan, nekem éppen az volt persze, 6000. Sajnos a púder mélylila színe szinte fél óra alatt elpárolog, és egy kellemes középlila marad utána, de estig semmiképpen nem marad meg, hiába mondták azt a sminkesek. Kevés kell belőle, és nem porlik, így szép kontúrt lehet vele rajzolni a felső szemhéjra. A ceruza is könnyen használható, egy vonással kész a szem keretezése, a színező szinte krémes, így nem kell sem dörzsölni, sem imádkozni, hogy látszódjon a bőrön. Sajnos a csillámai is szétmásznak a nap végére, de kis igazítással a füstös lila smink kordában tartható.

  • Megosztás:
hirdetés