A szépségért sokan sok mindent hajlandóak megtenni. Pláne akkor, ha egy-egy módszerrel drága kezeléseket lehet kiváltani. Fontos azonban azt is átgondolni, hogy nem véletlenül kerül egy-egy szépészeti beavatkozás annyiba, amennyibe.

hirdetés

A biztonságos és tartós eredményért bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Sokkal jobban megéri úgy elfogadnod magadat, ahogy vagy! A következőkben bemutatunk néhány meghökkentő trükköt, amit inkább ne próbálj ki otthon, ha teltebb ajkakat szeretnél!

Ajakdúsító szájfények

Az otthoni szájtérfogat-növelésnek talán az ajakdúsító szájfények a legegyszerűbb verziói. Ezek kaphatók igazán alacsony áron is drogériákban, de a high-end márkák is előrukkoltak már saját termékeikkel. Egy azonban szinte az összes ilyen szájfényben közös: körülbelül pár percig tart a hatása. Ezek a termékek általában chilit és/vagy mentolt tartalmaznak, ami vérbőséget okoz az ajkakban, melynek hatására azok megduzzadnak.

Van, akinek iszonyat módon csípi a bőrét, van, akinek kevésbé, kinek milyen a fájdalomtűrő képessége. Tény, hogy elviselhető az élmény, de pórul járhat az, aki bármelyik stimuláló összetevőre érzékeny vagy allergiás. Ráadásul, ahogy elmúlik a bizsergés, a száj visszanyeri eredeti nagyságát. Így nem feltétlen érdemes drága darabokat beszerezned ezen kozmetikumokból. Ha mégis megteszed, inkább csekkolj le minden összetevőt.

Alternatívák, amiket inkább ne kenj a szádra

Ha a chili és a mentol nem elég, wasabival is megduzzaszthatod ajkaidat. Sőt, korábban egy TikTok-felhasználó azzal vált rendkívül népszerűvé, hogy erekciót okozó krémmel kente be száját. Követői imádták a végeredményt, de az orvosok arra figyelmeztettek, hogy a kenőcs akár fel is hólyagosíthatja az ajkakat, ezáltal akár maradandó károkat is okozhat a bőrben.

Felespohár-trend

A feles poharakkal való ajakdúsítás néhány évvel ezelőtt vált népszerűvé, de időről időre még mindig felbukkannak videók, ahol a lányok kipróbálják ezt a technikát. A lényege, hogy beszippantják a kicsi poharat, ami teljesen rácuppan ajkaikra, melyek aztán a vákum következtében hatalmasra duzzadnak. A technika nemcsak veszélyes, de még az eredmény is katasztrófa lesz. A módszer egyébként olyan népszerű lett, hogy több gyártó is előrukkolt a saját műanyag pohárkájával, aminek beszívása teltebb – na meg zsibbadt – ajkakat ígér.

Szempilla-göndörítő az ajkakra

Egy másik módszer, hogy a szempilla-göndörítővel egy-egy ajkukat csippentik össze a vállalkozó szelleműek. Ez szintén elég fájdalmas technika, nem mellesleg teljesen felesleges is, mivel nem túl hatékony. Plusz rizikója, hogy a szádról bacikat vihetsz át a szemedre, ha mondjuk, elfelejted megmosni az eszközt a művelet után.

Szempillaragasztó a szájra

Bár a szempillaragasztó biztonságos, végül is tested egyik legérzékenyebb pontjára, a szemhéjadra, szempilláid tövébe kened, mégsem tűnik jó ötletnek, hogy ezzel dúsítsd ajkaidat. Ez úgy történik, hogy felső ajkad felé kensz egy vékony csík vagy pötty ragasztót, ajkad tetejét pedig belenyomod. A szád beleragad majd a ragacsba, és nagyobbnak fog tűnni. Sok esetben inkább idétlen a végeredmény, semmint ízléses és természetes, ráadásul pár mosoly után valószínűleg el is enged a ragasztó.

Egyik módszert sem javasoljuk a célra, hiszen megfontolandó, hogy valóban jót tesz-e a szájnak, ha csípő, maró anyagokkal irritálják, vagy fizikai nyomással sanyargatják. Mindezt azért, hogy néhány perce nagyobbnak tűnjenek az ajkak. Ráadásul nem is éri meg, hiszen az a kis változás hamar elillan, illetve cseppet sem tűnik természetesnek.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés