Azt gondolnánk, modellnek kizárólag a szimmetrikus vonásokkal bíró, klasszikus szépségű lányokat keresik, pedig valójában már jó ideje nem így van. Egyre nagyobb figyelmet kapnak azok a modellek, akiknek valamilyen „szépséghiba” teszi figyelemfelkeltővé a megjelenését.

hirdetés

Különleges arcú modellek, akikért mégis mindenki rajong

Szerencsére a divatvilág eljutott odáig, hogy mostanra sokkal elfogadóbbá és nyitottabbá vált az emberek különbözősége és sokszínűsége felé. Bár a nagy átlag még mindig a magas, vékony kategóriába tartozik, egyre több molett, nem tökéletes testű modell kerül a plakátokra. Ezzel egy időben az arcvonásokra vonatkozó szabályok is megváltoztak, és a klasszikus szépség helyett a feltűnő jellegzetességek jutnak előnybe.

Az alábbi galériában olyan modelleket válogattunk össze, akiket régebben csúfoltak és gúnyoltak elálló fülük vagy épp a foguk között lévő hézag miatt. Mára viszont fordult a kocka, és a legmenőbb márkákkal együtt dolgozva a modellek élvonalába jutottak. Büszkén vállalják „tökéletlenségüket”, arra biztatva mindenkit, hogy soha ne akarjanak másmilyenek lenni, hiszen mindenki úgy szép, ahogy van.

 

Főkép: Getty Images/Kristy Sparow.

Galéria: Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés