Kristen Bell arcbőre mindig makulátlan és ragyogó a filmekben, illetve a vörös szőnyegen. A színésznő mindent megtesz azért, hogy ez így is maradjon, hiszen ekcémára hajlamos hámrétege roppant érzékeny. A bőrápolás és a smink fokozottabb körültekintést igényel nála, hogy ne jelentkezzen szárazság vagy vörösség.

hirdetés

Kristen Bell korábban sokat szenvedett ekcémára hajlamos bőrével, így számára a szépségápolás a táplálkozással kezdődik. Bár allergia vagy intolerancia nélkül az ételek nem váltanak ki ekcémás tüneteket, de bizonyos tekintetben rosszabbítják a helyzetet. Ilyen lehet a cukor és a hús is, de mindenkinél változó, hogy mi a trigger.

Az érzékeny bőr azonban ekcéma nélkül is kivörösödhet, húzódhat, kiszáradhat. A 41 éves színésznő gyakran küzd hasonló kellemetlenségekkel, éppen ezért nagyon ügyel arra, hogy mivel és hogyan ápolja a bőrét.

Kristen Bell otthoni bőrápolási és sminkrutinja

A színésznőnek muszáj gyakran sminkelnie a munkája miatt, de amint hazaér, rögtön lemossa magáról a festéket. Először kókuszolaj és gyulladáscsökkentő CBD-olaj keverékével szabadul meg a sminkmaradványoktól és a szennyeződésektől, azután egy elektromos arckefét használ az alaposabb pórustisztítás és a hámlasztás érdekében. A kefe sörtéi eltávolítják az elhalt hámsejteket a bőrfelszínről.

Az alapos tisztítás után jöhet a szérum, méghozzá egy aktív és egy nyugtató fajta. Az előzőt a pattanások, bőrirritációk kezelésére használja Bell, az utóbbival pedig enyhíti a vörösséget. Ezután könnyű, géles állagú, hidratáló szemkrémet tesz fel, amit nem csak a szemkörnyékén oszlat el, a szárazabb területek is kapnak belőle bőven.

 

Kristen Bell úgy érzi, a stressz legalább annyira rombolja a bőrképet, mint a káros környezeti hatások. Amikor ideges vagy szorong, az ekcémája újra fellángol, mintha csak gombnyomásra történne az egész. Azt is megfigyelte, hogy a kora ellenére még mindig pattanásokkal válaszol a bőre a stresszes helyzetekre. A színésznő kitapasztalta, hogy legalább napi 8-9 óra alvásra van szüksége a szervezetének és a bőrének ahhoz, hogy kivédje a stressz káros hatásait.

A másik, amire nagy hangsúlyt fektet, az a fényvédelem. Ásványi fényvédőt használ, ami alá hidratálóval ágyaz meg, majd a napvédő fölé színezett hidratálót ken fel. Így hidratálóból és fényvédőből is többfázisú védelmet kap a bőr, hogy megakadályozza a kivörösödését, kiszáradását.

Bell ezután megmutatja, milyen lépésekből áll a mindennapos sminkrutinja. A kevesebb több elvét követi a festékekkel, hiszen zsírosodásra és kiszáradásra egyformán hajlamos a bőre, így nem bír el sok sminkréteget.

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés