Biztosan találkoztál már olyan sminkelési tippekkel, aranyszabályokkal és fortélyokkal, melyeket sokan jó tanácsként hangoztatnak, pedig nincs alapjuk.

Összegyűjtöttük a négy leggyakoribb tévhitet, aminek hatására lehet, hogy alapjaiban változnak meg a sminkelési szokásaid.

Zöld szemet tilos zöldre sminkelni

Széles körben ismert tévhit, hogy nem szabad olyan árnyalattal sminkelni a szemkörnyéket és a szemhéjat, amilyen színű a szemed. Persze vannak árnyalatok, melyek jobban kiemelik a szemedet, mint a saját színe, de ez nem jelenti azt, hogy ez az árnyalat nem illik hozzá. Bátran kísérletezz bármilyen színnel, úgyis látod majd, ha valami nem áll jól.

Egész évben egyféle alapozót kell használni

Az emberrel madarat lehet fogatni, ha végre megtalálja azt az alapozót, amely tökéletesen passzol a bőre tónusához. Ám sajnos, ahogy bejön a jó idő, és növekszik a napsütéses órák száma, úgy sötétül a bőröd is – ami pedig ahhoz vezet, hogy a kedvenc alapozód előbb-utóbb túl világossá válik. Évszaktól függően válaszd ki a terméket, hiszen ahogyan barnul vagy fakul a bőröd, több árnyalatnyit is változik a színe.

A kézfejen kell tesztelni az alapozót

Ha eddig a kézfejed bőrén próbáltad ki az alapozót, lehet, hogy mindvégig a rossz árnyalatot használtad. Nem ez a megfelelő terület, mert nagy eltérés lehet az arcbőröd és a kezed színe között, ami, bár szabad szemmel nem biztos, hogy érzékeled, az alapozó kiválasztásánál sokat számít. Inkább a nyakadon tesztelj!

Nem mindenki viselhet vörös rúzst

Vannak, akik szerint az ajaknak több kritériumnak is meg kell felelnie, hogy tulajdonosa alkalmas legyen a vörös rúzs viselésére. Ez sem igaz – egyszerűen meg kell találni azt az árnyalatot, ami a leginkább illik a szád formájához, az arcod berendezéséhez és a bőröd színéhez.

  • Megosztás:
hirdetés