Nőként mindig arra törekszünk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból, amiben nagy segítségünkre van egy jó smink. Ezzel leplezheted a nagyobbacska orrot, karakteresebbé teheted az arcformádat, sőt, akár a közel ülő szemeidet is távolabb tolhatod.

Eláruljuk, melyek azok a klasszikus trükkök, amelyekkel ez utóbbi sikerülhet. Jól figyelj!

Világos színeket belülre

Ha az egész szemhéjadat egyszínűre fested, azzal még inkább hangsúlyozod szemeid közelségét. Ehelyett sokkal jobb megoldás, ha a belső szemzugaidba fehér, de legalábbis világos szemhéjpúdert kensz. Így a tekinteted tágabbá válik, és optikailag a szemeid távolsága is nagyobbnak tűnik majd. Még jobb, ha pici csillám is van a festékben, ez csak rásegít a hatásra.

Göndörítsd a szempillákat!

A szempilla hangsúlyozása ugyanúgy kiemelheti a tekintetet, ahogyan össze is nyomhatja, ezért nem mindegy, milyen színt használsz itt, különösen, ha amúgy is közel ülnek a szemeid egymáshoz. A barna árnyalatai kevésbé erőteljesek, mint a fekete, jobban kinyitják a szemet, de ehhez az kell, hogy előtte szempilla-göndörítővel ívet adj a szempilláidnak. Minél szebben ívelt a pilla, annál inkább széthúzza a szemeket. A műszempilla különösen nyerő ötlet ebben az esetben.

Tüntesd el a karikákat!

A szem alatti fekete karikák még inkább ráerősítenek a látványra, ezért érdemes a bőrödnél egy-két árnyalattal világosabb, folyékony korrektorral tompítani a hatást. Ez azért is praktikus, mert a szem alatti gödrök beteggé és fáradttá teszik a tekintetet.

Trükközz a szemöldökkel!

A szemöldök formája nagyban meghatározza a szemek fekvését és úgy általában az egész arcberendezést, ezért érdemes ezzel is játszani, ha előnyösebb tekintetet szeretnél. Csupán annyi a dolgod, hogy egy szemöldökceruzával vagy porral átfested a szemöldöködet, méghozzá úgy, hogy a külső szemzugnál kicsit hosszabban kinyúljon. A nyújtással a szemeid fekvése is kijjebb tolódik.

  • Megosztás:
hirdetés