Mindegy, milyen márkájú, színű és minőségű körömlakkal fested ki a körmöd, alapozó- és fedőlakkot is használsz, mégis lepattog egy-két napon belül?

Talán te is elköveted az alábbi hibákat, melyek mind lerövidítik a körömlakk élettartamát.

Nem polírozol

A körömlakk sokkal jobban megtapad, ha egyenletes felületen oszlik el, és nem változik milliméterenként a felszíne a köröm barázdái és a különböző egyenetlenségek miatt. Mielőtt kifested a körmöd, egy három oldalú polírozóval csiszold le, tisztítsd meg és polírozd!

Szögletesre reszeled a körmöd

Könnyebben lepattog a lakk a szögletes körömről, mert sokkal határozottabbak és sérülékenyebbek az élei, mint a kerek formáknak. Ha tartósabbá szeretnéd tenni a körömlakkodat, előtte reszeld mandula- vagy ovális formára a körmöt, és az sem árt, ha a hosszából is leveszel, mert minél rövidebb a köröm, annál kevesebb ütésnek és súrlódásnak van kitéve.

Nem mostál kezet

Mindig moss kezet szappannal és meleg vízzel, mielőtt nekilátsz a lakkozásnak, ez ugyanis eltávolítja a felesleges zsírt a körömről. Ha kihagyod ezt a lépést, a faggyú ledobja magáról a lakkot, és az sokkal könnyebben lepattog, vagy akár egészben leválik. Ha még krémes vagy olajos is a körmöd, törölgesd át egy acetonos vattával, mielőtt kifested!

  • Megosztás:
hirdetés