Te tudod, hogy készül a körömlakk? Az Orly videójából kiderülnek a boszorkánytrükkök.

Az Orly boszorkánykonyhájában számtalan színes körömlakk és átlátszó fedőlakk készül. Az összes receptet és minden innovációt saját vegyészei közreműködésével fejleszti ki a cég.

Némelyik szín csak egyetlen árnyalattal tér el a másiktól, ezért a megkülönböztetésükhöz mindegyik tónus kap egy kódot. Az eltérő koloritokat különböző pigmentek felhasználásával keveri ki a vegyész. Ahhoz, hogy egyenletes legyen a lakk színe, szükség van egy speciális szuszpenzióra, melynek hozzáadásával a massza pigmentszemcséi összeolvadnak, és egységes, ragyogó színtónust alkotnak.

A titkos összetevő után egy ragasztós polimert kell keverni a festékanyaghoz, mely biztosítja, hogy a lakk hozzátapadjon a körmökhöz, és megszáradt állapotában ne legyen túl törékeny. Nagyon el kell találni minden arányt, hiszen az összes adalékanyagnak fontos szerepe van. A legapróbb eltérés is azt eredményezheti, hogy a lakk például nem tud rendesen megszáradni, vagy túlságosan kiszárad, és könnyen berepedezik, esetleg hamar lekopik.

Hihetetlen adatnak tűnik, de az Orly mindennap öt tonna körömlakkot készít. Talán sosem gondoltál rá, de a kupakban található festőecsetet külön megtervezik, mielőtt gyártásra kerül. Az Orly ecsetei körülbelül hatszáz sörtével rendelkeznek, és minden körömformához jól illeszkednek. A cég palettáján több száz színárnyalat szerepel már, és mindegyikhez külön címkét kell készíteni. A biztonsági kupakkal ellátott körömlakkok pedig felbontatlanul akár örökre frissek maradhatnak, csak ugye, ezt még soha senki nem próbálta ki, de elvileg így van.

  • Megosztás:
hirdetés