Ha növeszted a körmeidet, és szeretnéd természetesen, színes lakk nélkül hagyni őket, dühítő lehet, ha a végeik elszíneződtek. Ezt okozhatja maga a körömlakk, vagy ha dohányzol, a nikotin is.

Szerencsére léteznek trükkök, melyekkel fehérebbé varázsolhatod a körmeidet anélkül, hogy ki kéne lakkoznod őket.

Körömfehérítés házilag

Valószínűleg minden háztartásban megtalálhatók azok a szerek, melyek eredeti rendeltetésük mellett a körmök kifehérítésére, az elszíneződés megszüntetésére is alkalmasak. Íme, három házi módszer, mellyel sokkal szebbé teheted a körmeidet.

Citromlé és sütőpor

Csavard ki egy citrom levét, és tegyél egy evőkanálnyit egy bögrébe. Adj hozzá ugyanennyi sütőport, és alaposan keverd el a hozzávalókat. Fogj egy vattapamacsot, mártsd bele a keverékbe, de ne csavard ki! Vidd fel a körmökre a sütőporos citromlevet, és hagyd rajta körülbelül tíz percig. Ha letelt, öblítsd le alaposan langyos vízzel. Ápold a körmöket és a mellette lévő bőrt tápláló olajjal!

Szódabikarbóna

Fogj egy edényt, és tegyél bele egy evőkanál szódabikarbónát. Alaposan keverd össze ugyanennyi vízzel, és ugyanúgy, ahogy a citromlénél, itt is jöhet a vattapamacs. Vidd fel a szert a körmeidre, és húsz percig hagyd állni rajtuk. Ezután öblítsd le, és ápold olajjal a kezedet.

Fogkrém

A fogfehérítős fogkrém tökéletesen alkalmas a körmök fehérítésére is. Keress egy olyan fogkefét, melyet már nem használsz, nyomj rá a fogkrémből, és dörzsöld át vele a körmeidet, gyakorlatilag ugyanúgy, mintha fogat mosnál. Ha készen vagy, moss kezet langyos vízzel, és jöhet az olajos ápolás.

  • Megosztás:
hirdetés