Nagyon kellemetlen lehet, ha folyton letörik a körmöd – függetlenül attól, hogy rövid vagy hosszú -, és érzed, hogy vékony és gyenge a körömlemez.

Ha nincs is időd vagy türelmed arra, hogy mindennap időt szánj a manikűrözésre, az alábbi tippek hetente egyszeri alkalmazásával pozitív változásra számíthatsz.

Polírozás

Mielőtt bármilyen tápanyagot juttatnál a körmödbe, érdemes megszabadulni a felesleges részektől. Fogj egy háromoldalú polírozót, és először csiszold le a körmöt, majd menj át rajta a fényesítő felülettel is. Amíg nem erősödnek meg a körmeid, érdemes egy kicsit hanyagolni a lakkokat, mert tovább szárítják a körmöt.

Citrom és méz

Első lépésként csavarj ki egy fél citromot, a levét öntsd egy tálba, és keverd össze egy evőkanál mézzel! Adj hozzá annyi langyos vizet, amennyi már ellepi a kezedet, és áztasd be a körmeidet 20 percre. Ha letelt az idő, ne öblítsd le a kezedet! A vitamindús citrom és a méz jótékony alkotóelemei beépülnek a köröm szerkezetébe.

Olívaolaj

Tisztíts meg egy üres körömlakkos üveget, és töltsd meg olívaolajjal! Ebből minden körmödre kenj bőségesen az ecset segítségével, és ne hagyd ki a körömágyakat se! Így a bőr is szép és egészséges lesz a kezeden. Várj, amíg egy kicsit beszívódik az olaj, majd néhány perc elteltével finoman masszírozd be a maradékot a körmökbe és a bőrbe. 20 perc után leöblítheted a felesleget. Ha nagyon száraz a köröm vagy a bőr, érdemes a 20 perc alatt többször is újrakenni az olajat.

Kézkrém

Ha végeztél a citrom- és olajkúrával, mosd meg a kezed, és alaposan kend be kézkrémmel! Ezt érdemes minden este megismételned lefekvés előtt. Így nemcsak a kezed bőre lesz puha és selymes, de a kézkrém hasznos hatóanyagai a körmökbe is beszívódnak, és ápolják azokat.

  • Megosztás:
hirdetés