Eljött az évnek az az időszaka, amikor még fontosabb a bőr egészsége szempontjából a mindennapos hidratálás. Ez anyagilag is több kiadást jelent, hiszen, ha elhasználsz egy kézkrémet, nem árt utánpótlásról gondoskodni. 

A bolti kenceficék esetében azonban abban sem lehetsz biztos, hogy 100%-ig természetes anyagokból készültek. Éppen ezért a pénztárcád kímélése és a kozmetikum összetételének minősége szempontjából is jobban jársz, ha saját magad készíted el a hidratáló csodaszert, általad kiválasztott anyagokból. 

Mézes-uborkás selymesítő kézpakolás

Számos kozmetikum alapanyaga az olívaolaj, a méz és az uborka is, mert mindegyik erős hidratáló, selymesítő és bőrmegújító hatással bír. Miért fizetnél hát súlyos ezreket egy-egy jó minőségű krémért, ha ezekből az anyagokból olcsóbban is készíthetsz pakolást?

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál uborkalé
  • fél evőkanál olívaolaj
  • néhány csepp levendulaolaj

Fogj egy kevés uborkát, és préseld ki a levét. Egy evőkanálnyit tegyél egy tálba, és keverj hozzá két evőkanál mézet. Ehhez a keverékhez add hozzá az olívaolajat, és az egészet forgasd át egy kanállal, hogy, amennyire csak lehet, egyneművé váljon. Végül csepegtesd bele a levendulaolajat, ami a kellemes illatért is felelős, így ezt helyettesítheted más illatos olajjal is. Még egy utolsó kavarás, és már mehet is a kezedre. Masszírozd át a kézfejeket a keverékkel, hagyd hatni körülbelül tíz percig, majd langyos vízzel öblítsd le. 

  • Megosztás:
hirdetés